Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
«Πράσινη» Kia

«Πράσινη» Kia

(5/8/2009)

Με στόχο να είναι ένας από τους 4 κατασκευαστές αυτοκινήτων με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων παγκοσμίως μέχρι το 2012 και τηρώντας τη δέσμευση του για ένα καθαρότερο περιβάλλον, ο Ομιλος Hyundai-Kia ανακοίνωσε επενδύσεις σε πράσινη τεχνολογία ύψους 2,25 δις ευρώ.

Ως μέλος του νοτιοκορεάτικου κολοσσού, η Kia θα έχει και η ίδια ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο 2009 με το λανσάρισμα της τεχνολογίας ISG στα ceed που προσφέρει πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, θα δημιουργήσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και μία σειρά από προηγμένης τεχνολογίας βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα υβριδικά αυτοκίνητα. Παράλληλα μελετά και την παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων με δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης (plug in), ενώ έχει ήδη κατασκευάσει μερικά από τα πλέον εξελιγμένα αυτοκίνητα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cell) στον κόσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Η Κia έχει ήδη λανσάρει αυτοκίνητα τεχνολογίας FCDV (fuel cell development vehicles) σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως μεταξύ άλλων και η Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το τελευταίο μοντέλο της έχει επάρκεια για να καλύψει απόσταση μεγαλύτερη από 350 μίλια με μία μόνο επανατροφοδότηση με καύσιμο υδρογόνου και ξεκινώντας μάλιστα με θερμοκρασίες που μπορούν να πέσουν έως και -25 βαθμούς Κελσίου, δύο δυνατότητες που καθιστούν ακόμα πιο εύκολη την καθημερινή χρήση. Ο Ομιλος έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας που θα μπορούν να παραχθούν από τις παραδοσιακές μονάδες μέχρι το 2015.
Mercedes
Autotriti.gr