Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μέχρι το τέλος του 2009 η VW θα εξαγοράσει το 42% της Porsche.

Μέχρι το τέλος του 2009 η VW θα εξαγοράσει το 42% της Porsche.

Στην τελική ευθεία VW-Porsche

(17/8/2009)

Μετά από όλα τα σενάρια τον τελευταίο καιρό σχετικά με την αγοραπωλησία της μίας εταιρείας από την άλλη, φαίνεται ότι η συγχώνευση των δύο γερμανικών κολοσσών μπαίνει στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η VW θα αγοράσει το 42% της Porsche μέχρι το τέλος του 2009.

Όταν πια έγινε γνωστό ότι η Porsche έχει αρκετά χρέη (περίπου 10 δις ευρώ) και ότι δεν είναι σε θέση να εξαγοράσει τη Volkswagen, το σκηνικό άλλαξε άρδην και τώρα η VW βρίσκεται στη θέση του αγοραστή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγχώνευση των δύο εταιρειών βρίσκεται στη τελική ευθεία. Η Porsche θα μπει στο group VW, όχι όμως άμεσα αλλά σταδιακά και συγκεκριμένα μέχρι το 2011. Μέχρι το τέλος πάντως του 2009, ένα μεγάλο μέρος της Porsche (42%) θα ανήκει στη VW.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Porsche θα παραμείνει μια αυτοκέφαλη εταιρεία με έδρα το Τσούφενχάουζεν, στο ίδιο πλαίσιο δηλαδή που διέπει και τις υπόλοιπες εταιρείες του γκρουπ. «Η Porsche θα διατηρήσει την ταυτότητά της και θα επωφεληθεί ως μέλος ενός μεγάλου γκρουπ» αναφέρεται στην δήλωση της VW. «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, αφού πλέον το γκρουπ των 10 αυτόνομων εταιρειών θα ισχυροποιήσει τη παγκόσμια θέση μας», δήλωσε επίσης ο Μάρτιν Βίντερκορν, πρόεδρος ΔΣ της VW. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα ολοκληρωθεί το 2011.
Mercedes
Autotriti.gr