Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H νέα C4 ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της εταιρείας
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H νέα C4 ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της εταιρείας

Επίσημα η νέα Citroen C4

(1/6/2010)

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Citroen που θα αντικαταστήσει τη C4 που γνωρίζουμε, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στον διαδικτυακό χώρο της γαλλικής φίρμας. Το μοντέλο διαθέτει εντελώς νέο χαρακτήρα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενώ θέτει τα στάνταρ σε άνεση και πολυτέλεια.

Η νέα γενιά της C4 είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο επίσημο site της Citroen, ενώ επίσημα θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο. Στο νέο αυτοκίνητο έχει δοθεί πολύ μεγάλη σημασία τόσο στο design, όσο και σε τομείς όπως η άνεση και η δυναμική οδική συμπεριφορά. Εξωτερικά λοιπόν, ο σχεδιασμός του μοντέλου χαρακτηρίζεται από αίσθηση δύναμης που ξεκινά από to εμπρόσθιο μέρος και μέσω των νεύρων που υπάρχουν κατά μήκος του αμαξώματος καταλήγει στο πίσω μέρος, το οποίο με τη σειρά του θυμίζει τη νέα σειρά DS3 που έχουμε ήδη γνωρίσει. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού οδηγοκεντρικός με στόχο πάντα την απόλυτη συγκέντρωση του οδηγού στην οδήγηση, ενώ υπάρχουν πολύ άνετα καθίσματα καθώς και μεγάλοι χώροι για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Η αύξηση στις διαστάσεις του μοντέλου είναι της τάξης των 5, 2 και 3 εκατοστών για μήκος, πλάτος και ύψος αντίστοιχα με αυτές να ανέρχονται πλέον στα 4.329x1.789x1.491 χιλ.και 2.608 χιλ. για το μεταξόνιο. Όπως αναφέρει η Citroen, ο χώρος των αποσκευών φθάνει τα 408 λίτρα, ενώ μάλιστα έχει χαμηλότερο κατώφλι σε σχέση με πριν, για πιο εύκολη φόρτωση.

Το μήκος του μοντέλου είναι τα 4.329 χιλιοστά και ο χώρος αποσκευών τα 408 λίτρα

Το μήκος του μοντέλου είναι τα 4.329 χιλιοστά και ο χώρος αποσκευών τα 408 λίτρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στοιχεία πολυτέλειας της νέας C4 που σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση είναι ο πίνακας των οργάνων που μπορεί να αλλάζει χρώμα, οι ήχοι ειδοποίησης του συστήματος πληροφοριών που μπορούν επίσης να αλλάζουν, το ηχοσύστημα με την εξαιρετική ποιότητα ήχου Dolby Surround, ενώ τέλος την παράσταση κλέβει η λειτουργία μασάζ στα εμπρός καθίσματα (σε συγκεκριμένες εκδόσεις).
Η νέα C4 θα φέρει πολλά συστήματα υψηλής τεχνολογίας όπως: EGS (Electronic Gearbox System), Hill Start Assist, αυτόματο χειρόφρενο, Lane Departure Warning System καθώς και περιστρεφόμενα εμπρός φώτα Xenon, ενώ μεγάλη θα είναι η λίστα και των επιπλέον συστημάτων ανάλογα με την έκδοση. Αυτά περιλαμβάνουν λειτουργία που ειδοποιεί για τα σημεία που δεν βλέπει ο οδηγός (blind-spot monitoring system), λειτουργία απομνημόνευσης συγκεκριμένων σημείων στο οδικό δίκτυο για τα συστήματα cruise control και speed-limiter, καθώς και μια ακόμη λειτουργία που ονομάζεται eTouch. Το eTouch εκτός από το να προσφέρει λειτουργία ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, μπορεί να καταγράψει τον τρόπο οδήγησης και να προτείνει λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων!
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως η νέα C4 θα έχει στο μέλλον και υβριδική έκδοση «e-HDi» με κινητήρα 1,6 λίτρων, και τεχνολογία start/stop, ενώ όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, οι ρύποι CO2 θα είναι της τάξης των 109 γρ./χιλιόμετρο, όμως μελλοντικά υπολογίζεται ότι θα πέσουν στα 99 γρ./χιλιόμετρο. Στον τομέα αυτό θα συμβάλλει και η Michelin με ελαστικά Energy Saver, ενώ τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι για την κατασκευή του νέου μοντέλου χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά κατά 15%. Η γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο κινητήρες βενζίνης όσο φυσικά και πετρελαίου, με τους πρώτους να έχουν χωρητικότητα στα 1,4 λίτρα με 95 ίππους και στα 1,6 λίτρα με 120/155 ίππους, ενώ αντίστοιχα οι πετρελαίου θα έχουν χωρητικότητα 1,6 λίτρων με 90/110 και 150 ίππους αντίστοιχα. Στη χώρα μας αναμένεται μέσα στο 2011.
Toyota
EURONCAP MAXUS