Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι Ελβετίδες Natacha Gachnang, Cyndie Allemann και Rahel Frey

Οι Ελβετίδες Natacha Gachnang, Cyndie Allemann και Rahel Frey

Ford GT στο Le Mans

(10/6/2010)

Δύο ιδιωτικές ομάδες σχεδιάζουν να επαναφέρουν το θρύλο Ford GT στο διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans (12 – 13 Ιουνίου) στη Γαλλία, για πρώτη φορά μετά από 40 και πλέον χρόνια. Πρόκειται για την Ελβετική Ομάδα Matech Competition και τη Βελγική Marc VDS Racing.

Η Matech Competition τρέχει με δύο αυτοκίνητα στην κατηγορία GT1, ενώ η Marc VDS Racing θα συμμετάσχει με ένα τρίτο απέναντι σε 56 ισχυρούς αντιπάλους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οι Grosjean και Mutsch θα πλαισιωθούν από τον Jonathan Hirschi στο Le Mans σε ένα από τα αυτοκίνητα της Matech, ενώ το άλλο Ford GT1 της ομάδας θα έχει αμιγώς γυναικείο πλήρωμα με τις Ελβετίδες Natacha Gachnang, Cyndie Allemann και Rahel Frey. Το Ford GT1 της Marc VDS Racing θα οδηγήσουν ως συνήθως οι Leinders, De Doncker και Palttala.

Ο Ελβετός Grosjean αγωνίστηκε στη Formula 1 το 2009 πριν προσχωρήσει στην ομάδα της Matech τη φετινή σεζόν, ενώ ο Mutsch από τη Γερμανία διανύει την τέταρτη χρονιά με την ομάδα. Ο Ελβετικής καταγωγής Hirschi τρέχει κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT1 της FIA, για λογαριασμό της Hexis AMR. Οδήγησε εκπροσωπώντας τη Matech στο Spa 1000km φέτος και στο περσινό πρόγραμμα της ομάδας για το Πρωτάθλημα GT της FIA. &&&&

Το γυναικείο πλήρωμα από την Ελβετία συμμετέχει με ένα από τα αυτοκίνητα της Matech για πρώτη φορά στο 24ωρο Le Mans. Η Gachnang που ανάρρωσε από σπάσιμο ποδιού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος GT1 στο Abu Dhabi είναι ξαδέρφη του οδηγού της F1 Sébastien Buemi και αγωνίστηκε πέρσι στη Formula 2. Οι Frey and Allemann έχουν τρέξει σε Formula 3.

Ο Leinders είναι πρώην Πρωταθλητής Formula Ford Βρετανίας, Μπενελούξ και Ευρώπης και το 2004 ήταν οδηγός δοκιμών και αναπληρωματικός της Minardi F1 όταν η ομάδα συμμετείχε με Minardi PS04 με κινητήρα Ford Cosworth. Ο Βέλγος είναι team-mate του Φιλανδού Palttala στη Marc VDS Racing για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT1 της FIA. Ο De Doncker κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο GT4 το 2007 και 2008 με Ford Mustang.
Toyota
OPEL