Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To εντυπωσιακό Citroen Survolt
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To εντυπωσιακό Citroen Survolt

Citroen: Survolt και DS9 στην παραγωγή!

(21/7/2010)

Η Citroen είναι έτοιμη να κάνει την «κίνηση» της εκπλήσσοντας τους πάντες. Η γαλλική εταιρεία θα περάσει στην παραγωγή δύο ιδιαίτερα εντυπωσιακά μοντέλα που έχουμε γνωρίσει σε μορφή concept, δείχνοντας έτσι τις ικανότητες της στις κατηγορίες των πολυτελών και σπορ μοντέλων.

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, Survolt που έκανε αισθητή την παρουσία του στον ιστορικό αγώνα του Le Mans είναι περισσότερο από πιθανό να περάσει στην παραγωγή. Οι τελευταίες δηλώσεις από πλευράς Citroen αναφέρουν ότι «Είναι στις προτεραιότητες μας να βάλουμε το Survolt σε περιορισμένη παραγωγή, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και ένα πρωτάθλημα με αυτά τα μοντέλα!». Το Survolt έχει διαστάσεις 3,85 μέτρα μήκος, και 1,87 μέτρα πλάτος ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.150 κιλά. Χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 5 δλ. με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 260 χ.α.ω. Το Metropolis concept που γνωρίσαμε το Μάιο στην Έκθεση του Πεκίνο, θα ονομαστεί τελικά DS9, και στόχος του είναι να επαναφέρει τη Citroen στην κορυφή των πολυτελών σεντάν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Jean-Pierre Ploue υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε εταιρείες όπως οι Audi, Mercedes και BMW να εισχωρούν στη μικρή κατηγορία, χωρίς εμείς να απαντάμε στη μεγάλη!», ενώ συμπλήρωσε ότι «Το να πουλάς οχήματα πολυτελείας αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι αρκετά δύσκολο, όμως πιστεύουμε ότι η DS9 θα πράξει το έργο της με επιτυχία».

Το μήκος του Metropolis θα φτάνει τα 5,3 μέτρα!

Το μήκος του Metropolis θα φτάνει τα 5,3 μέτρα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Για την κίνηση της θα φροντίζει το υβριδικό σύστημα HYmotion4 που χρησιμοποιεί κινητήρα V6 2 λίτρων με 272 ίππους να καταλήγουν στον εμπρός άξονα, και ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τους πίσω τροχούς. Η τελική του απόδοση θα είναι τα 460 άλογα και τα 430 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση θα χρησιμοποιηθεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.
Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO