Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
«Θυμάμαι που ήμουν στον αέρα»

«Θυμάμαι που ήμουν στον αέρα»

(6/8/2010)

Το ατύχημα στο αγγλικό σιρκουί του Brands Hatch, αντιμετωπίζεται από τον πιλότο του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, σαν ένα από τα πολλά που συμβαίνουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρά το γεγονός ότι βγήκε από το ατύχημα αυτό με πολλαπλά κατάγματα.

Δύο σπασμένα πλευρά, σπασμένος o δεξιός αστράγαλος και το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού, κάταγμα της ωμοπλάτης και σοβαρός τραυματισμός του δείκτη του αριστερού χεριού, υπήρξαν οι συνέπειες της επαφής του μονοθέσιου του Νεοζηλανδού οδηγού με τον πίσω αριστερό τροχό του Ζουλιέν Ζους, που είχε σαν αποτέλεσμα την σφοδρή πρόσκρουσή του στο παραπέτο μιας από τις γέφυρες της διαδρομής κατά τη διάρκεια του δεύτερου Κυριακάτικου αγώνα της Superleague Formula.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι λήψεις της κάμερας του μονοθέσιου δεν έχουν δώσει ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του ατυχήματος. Ο οδηγός του Ολυμπιακού πιστεύει ότι ο Ζους άλλαξε την θέση του οχήματός του δύο φορές, ξεκαθάρισε όμως ότι η πρόσκρουση ήταν αποτέλεσμα μίας κακής και άτυχης στιγμής του αγώνα.

«Θυμάμαι ότι χρησιμοποίησα το push-to-pass, κινήθηκα από τα δεξιά για να τον προσπεράσω και ο Ζους μετακινήθηκε προς τα αριστερά, επιτάχυνα και τότε αυτός μετακινήθηκε ξανά, βγήκα λίγο εκτός πίστας και ήρθαμε σε επαφή. Ήμουν απόλυτα προσηλωμένος καθώς πρέπει να διατηρείς σταθερή επιτάχυνση για να μπορέσεις να προσπεράσεις. Την πρώτη φορά που μετακινήθηκε ήταν κοντά, αλλά την δεύτερη δεν μου άφησε καθόλου χώρο, ενώ εγώ ήδη πίεζα για να προσπεράσω. Ήταν ακόμα ένα από τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν στους αγώνες. Είμαι ακόμη ζωντανός και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.» δήλωσε ο πιλότος του Ολυμπιακού.

«Θυμάμαι την στιγμή που σηκώθηκα στον αέρα, αυτό ήταν όλο και μετά να ξαναβρίσκω τις αισθήσεις μου ενώ βρισκόμουν εγκλωβισμένος στο μονοθέσιο. Κοίταξα το χέρι μου και μετά κατάλαβα ότι είχε σπάσει ο αστράγαλος μου καθώς ήταν γυρισμένος προς την αντίθετη μεριά. Παρά τους δυνατούς πόνους κατάφερα να βγω από το μονοθέσιο μόνος μου.»

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ παρέμεινε για δύο νύχτες σε νοσοκομείο του Dartford και το μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στο Northampton, όπου και θα εκτιμηθεί από ειδικούς η σοβαρότητα της βλάβης του δείκτη του αριστερού χεριού του. Ο πιλότος πιστεύει ότι η αποκατάσταση αυτού του τραύματος θα καθορίσει τον χρόνο επιστροφής του στους αγώνες.

«Είμαι λίγο μελανιασμένος και πονάω σε πολλά σημεία, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Βοηθούν και τα παυσίπονα. Ο αστράγαλός μου χειρουργήθηκε χθες και περιμένω την αποκατάσταση στα δάχτυλά μου.»
«Όλα εξαρτώνται από το χέρι μου. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να γυρίσω στους αγώνες όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν γνωρίζω ακόμη πόσο χρόνο θα πάρει. Ο χρόνος της αποκατάστασης θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.»
Mercedes
Autotriti.gr