Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H εντυπωσιακή Lancia Stratos βασίζεται στην Ferrari F430 Scuderia
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H εντυπωσιακή Lancia Stratos βασίζεται στην Ferrari F430 Scuderia

Η αναβίωση της Lancia Stratos!

(17/8/2010)

Ένα είναι σίγουρο. Πως αν τελικά το εντυπωσιακό αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες βγει στην παραγωγή, θα γίνει ανάρπαστο. Πρόκειται για την αναβίωση της ιστορικής όσο και θρυλικής Lancia Stratos. Ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού μοντέλου της δεκαετίας του 1970.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου ανατέθηκε στον οίκο του Pininfarina από τον Michael Stoschek, ιδιοκτήτη και CEO της εταιρείας Brose KG η οποία αποτελεί μεγάλο προμηθευτή ηλεκτρικών εξαρτημάτων στο χώρο του αυτοκινήτου. Όπως είναι προφανές η σχεδιαστική γραμμή δεν ξεφεύγει σχεδόν καθόλου από την αυτή του αυθεντικού αυτοκινήτου, ενώ οι πρώτες φήμες θέλουν το μοντέλο να παράγεται σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, και για ενδιαφερόμενους με ιδιαίτερα μεγάλο «πορτοφόλι».

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο δεν ξεφεύγει σχεδόν καθόλου από το αυθεντικό μοντέλο

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο δεν ξεφεύγει σχεδόν καθόλου από το αυθεντικό μοντέλο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Προς το παρόν πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι, το οποίο όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χρησιμοποιεί τεχνολογία από την Ferrari (όπως και η αυθεντική Stratos), και πιο συγκεκριμένα από την F430 Scuderia. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι εκτός από τον κινητήρα η Stratos χρησιμοποιεί και το σασί της Ferrari σε ένα πιο περιορισμένων διαστάσεων «πακέτο». Τέλος, η ιπποδύναμη του V8 των 4,3 λίτρων μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως σίγουρα βρίσκεται στο φάσμα μεταξύ 490 και 515 ίππων.
Toyota
KIA VANS IAA