Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πόσο καλό είναι το Opel Corsa Hybrid με τα 100 άλογα;

(24/9/2024)
Πόσο καλό είναι το Opel Corsa Hybrid με τα 100 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Γλιτώνεις 800 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα σε σχέση με το απλό Corsa βενζίνης
- Είναι μέσα στην πρώτη 5άδα με τα καλύτερα μικρά σε προσπέραση
- Κοκαλώνει από τα 100 χλμ./ώρα πιο γρήγορα και από Ford Fiesta ST
- Έχει ήσυχη καμπίνα στο ταξίδι λες και βρίσκεσαι μέσα σε Mercedes GLA

Γλιτώνεις 800 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα σε σχέση με το απλό Corsa βενζίνης

Το Opel Corsa διατίθεται πλέον στην ανανεωμένη του έκδοση, με τις διαφορές πάντως να είναι τόσο πολλές, που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως πρόκειται για ένα εκ βάθρων διαφορετικό αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο η νέα του εμφάνιση, highlight της οποίας είναι η μάσκα Opel Vizor, με τη μαύρη φάσα και τα νέα LED φωτιστικά σώματα αλλά και η προσθήκη ήπια υβριδικών κινητήριων συνόλων που υπόσχονται -και όπως θα δούμε παρακάτω καταφέρνουν- οικονομικότερες μετακινήσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως τα πηγαίνει το Opel Corsa Hybrid στο AutoΤρίτη Τest Center: 

Χάρη στο νέο ήπια υβριδικό σύνολο που αποτελείται από τον θερμικό 1.200άρη turbo κινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, το Opel Corsa Hybrid πετυχαίνει χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τη μη υβριδική έκδοση στα ίδια άλογα. Συγκεκριμένα, στην πόλη καταναλώνει 6,1 λτ./100 χλμ. (αντί 7,2 λτ. του μη υβριδικού Corsa) που σημαίνει πως στην τελική «σούμα», το ήπια υβριδικό Opel Corsa θα κάψει γύρω στα 2.000 ευρώ/χρόνο σε καύσιμα, μέχρι και 800 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αυτόματο απλό Corsa βενζίνης, στα ίδια άλογα (το ετήσιο κόστος αλλάζει ανάλογα και με την τιμή της βενζίνης).

Είναι μέσα στην πρώτη 5άδα με τα καλύτερα μικρά σε προσπέραση

Τα 100 άλογα του Corsa Hybrid δεν είναι πολλά, σε συνδυασμό όμως με το νέας τεχνολογίας αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (eDCT) και το ηλεκτρικό μοτέρ, το αυτοκίνητο έχει την δυνατότητα να προσπεράσει γρήγορα μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα ή από την αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου (σε 5,3 δλ.), ήτοι σε 118 μέτρα. Η επίδοσή του αυτή είναι μία από τις 5 καλύτερες σε ολόκληρη την κατηγορία (ανάμεσα σε μικρά βενζίνης, mild hybrid και full υβριδικά).


Πόσο καλό είναι το Opel Corsa Hybrid με τα 100 άλογα - Σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
2 Φωτογραφίες »

Πόσο καλό είναι το Opel Corsa Hybrid με τα 100 άλογα - Σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center

Κοκαλώνει από τα 100 χλμ./ώρα πιο γρήγορα και από Ford Fiesta ST

Το Opel Corsa Hybrid με τα 100 άλογα δεν είναι μόνο πολύ σβέλτο στην προσπέραση αλλά μπορεί επίσης να φρενάρει αποτελεσματικά, όταν χρειαστεί. Στις μετρήσεις μας είδαμε πως για να σταματήσει πλήρως από τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 36,8 μέτρα, νούμερο καλύτερο ακόμη και από σπορ κατασκευές όπως το Ford Fiesta ST, το οποίο ακινητοποιούνταν σε 38,9 μέτρα.

Έχει ήσυχη καμπίνα στο ταξίδι λες και βρίσκεσαι μέσα σε premium SUV

Ένας τομέας στο οποίο το Corsa Hybrid παίρνει πολύ καλό βαθμό είναι η ηχομόνωση της καμπίνας του, αφού στις μετρήσεις που κάναμε με το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο στα 120 χλμ./ώρα, είδαμε πως οι ήχοι που ακούγονται δεν ξεπερνούν τα 68,4 db και έτσι οι επιβάτες δεν θα ενοχλούνται από εξωτερικούς ή αεροδυναμικούς θορύβους. Το νούμερο αυτό (68,4 db) κατατάσσει το μοντέλο πάνω από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας του και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ακόμη και premium οικογενειακά SUV, όπως η Mercedes GLA.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Opel Corsa σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Opel Corsa
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
LINGLONG DIAGONISMOS