ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τεχνολογία και στυλ ανεβάζουν την τιμή του iQ

Τεχνολογία και στυλ ανεβάζουν την τιμή του iQ

Τελικά τι αγοράζεις με περισσότερα λεφτά σε ένα αυτοκίνητο; Μέγεθος, πολυτέλεια, επιδόσεις, αξιοπιστία, τεχνολογία ή σηματάκι;

(10/11/2010)

Θα ήταν πολύ πιο απλό αν τα αυτοκίνητα τα αγοράζαμε με το μέτρο, με το κιλό ή με κάποιο άλλο τέλος πάντων συγκρίσιμο μέγεθος ώστε να βλέπουμε που πάνε τα λεφτά που δίνουμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τι αγοράζουμε λοιπόν αν δώσουμε παραπάνω λεφτά σε ένα αυτοκίνητο;

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Εντάξει, το μέγεθος είναι ο εύκολος τρόπος να ανεβεί η τιμή. ¶λλο έχει ένα Hyundai i10 και άλλο ένα Ford Mondeo. Το μεγαλύτερο είναι ακριβότερο. Ή όχι; Γιατί πλέον δε θέλει πολύ για να βρεις ένα μικρότερο αυτοκίνητο που στοιχίζει (πολύ) περισσότερο από ένα μεγαλύτερο. Ακόμη και όταν δε διαφέρουν πολύ σε κινητήρα και απόδοση. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Smart ή του Toyota iQ που ξεχωρίζει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η πολυτέλεια είναι ακόμη ένα στοιχείο που μετράει, ειδικά σε αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας. Όμως και αυτό έχει την οπτική του. Για παράδειγμα ένα Mini μπορεί να το πεις πολλά πράγματα, πολυτελές όμως δεν είναι, παρότι είναι ακριβότερο σε κάθε έκδοση από οτιδήποτε άλλο στα ίδια μέτρα ή στην ίδια κατηγορία.
Όσο για τις επιδόσεις, με τους νέους κινητήρες τούρμπο, αλλά και τους εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς, τα πράγματα έχουν μοιραστεί. Μπορείς να έχεις από καλές ως πάρα πολύ καλές επιδόσεις στα περισσότερα αυτοκίνητα, ενώ σίγουρα θα βρεις κάτι φτηνότερο που όμως είναι πολύ πιο γρήγορο από κάτι αρκετά πιο ακριβό.
Μήπως είναι αξιοπιστία; Μάλλον όχι, κρίνοντας και από την έρευνα ικανοποίησης των κατόχων που κάνει κάθε χρόνο το Autoτρίτη. H αξιοπιστία έχει φτάσει ένα πολύ καλό επίπεδο γενικά σε όλες τις μάρκες, από κει και πέρα όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ούτε καν ένδειξη, πως τα ακριβότερα μοντέλα χαλάνε λιγότερο συχνά, ή με λιγότερο ακριβές ζημιές.
Και ερχόμαστε στην τεχνολογία. Μπορεί με ένα κάτι παραπάνω να αγοράσεις στο ίδιο αυτοκίνητο ένα εξτρά όπως η ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Σπουδαία τεχνολογία και αξίζει τα λεφτά της. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο πως ένα άλλο αρκετά ακριβότερο μοντέλο θα έχει ένα τέτοιο εξτρά ως στάνταρ. Μάλλον το αντίθετο. Όσο δηλαδή πιο ακριβό, τόσο περισσότερα εξτρά χρειάζεται. Υπάρχει βέβαια και η τεχνολογία που δεν φαίνεται στα εξτρά αλλά στην κατασκευή, εξέλιξη και φιλοσοφία του αυτοκινήτου, και εκεί ομολογουμένως πολλά ακριβά αυτοκίνητα έχουν πραγματικά σημαντικά προηγμένο υπόβαθρο.
Τι μένει όμως από κει και πέρα για να αγοράσει κανείς σε ένα αυτοκίνητο με περισσότερα χρήματα; Το σηματάκι. Εσείς όμως τι λέτε; Τι πιστεύετε πως αγοράζετε με περισσότερα λεφτά σε ένα αυτοκίνητο; Τι είναι που πληρώνετε παραπάνω; Και τελικά το αξίζει; Είναι κάτι που κάνει τα λεφτά σας να πιάνουν τόπο; &&&& &&&&
JEEP
Honda