Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η εκπληκτική Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante των 570 ίππων
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η εκπληκτική Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante των 570 ίππων

Ακόμη μια «ειδική» έκδοση της Gallardo!

(19/11/2010)

To υλικό για όνειρα δεν παύει να παράγεται ποτέ από το εργοστάσιο των «ταύρων» στη Sant’Agata της γειτονικής Ιταλίας. Μπορεί λοιπόν στην περίπτωση της νέας ανοικτής «Performante» των 570 ίππων, να έχουμε μια ακόμη έκδοση της Gallardo, αυτό όμως μόνο «κακό» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την ελαφρύτερη ανοικτή Lamborghini. Η έκδοση αφορά στο μοντέλο Gallardo LP 570-4 Spyder και φέρει το χαρακτηριστικό όνομα «Performante», ενώ παρουσιάζεται στην έκθεση του Λος ¶ντζελες αυτές τις ημέρες. Το σημαντικότερο στοιχείο της είναι η μείωση του βάρους που έχει γίνει μετά από ανάλογη «δίαιτα». Αυτή έφτασε τα 65 ολόκληρα κιλά, με αποτέλεσμα το συνολικό της βάρος να πέφτει πλέον τα 1.485 κιλά. Σε αυτό το εγχείρημα βοήθησε τα μέγιστα η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτινων μερών, κάτι που η Lamborghini γνωρίζει πολύ καλά. Εξωτερικά λοιπόν, το εν λόγω υλικό συναντάμε στην πίσω αεροτομή, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, στο πίσω diffuser, στα μαρσπιέ, ακόμη και στους εξωτερικούς καθρέπτες. Εσωτερικά η χρήση του κάνει αισθητή την παρουσία της σε στοιχεία όπως το κάλυμμα του κεντρικού τούνελ, οι επενδύσεις των θυρών, η κεντρική κονσόλα, και ο σκελετός των καθισμάτων, με όλα τα υπόλοιπα μέρη να είναι επενδυμένα με τη γνωστή Alcantara.

Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 324 χ.α.ω.

Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 324 χ.α.ω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αισθητά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική της Performante, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο δρόμο. Έτσι έχουμε επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, νέο πίσω σπόιλερ, καθώς και επανασχεδιασμένο πίσω diffuser για καλύτερη ροή του αέρα. Ο γνωστός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων αποδίδει 570 ίππους, με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. και την τελική ταχύτητα να σταματά στα 324 χ.α.ω. Τέλος, ο εξοπλισμός άνεσης σε αυτό το μοντέλο περιορίζεται στην ύπαρξη κλιματισμού και ηλεκτρικών παραθύρων. Στα απαραίτητα δηλαδή!
Hyundai
OPEL