Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στα δικά της μοντέλα τη δυνατότητα αφαιρούμενης οροφής.

Η Ford θέλει να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη την εγκατάσταση και την απεγκατάσταση της οροφής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας περισσότερων από μίας εκδόσεων της εν λόγω οροφής.

Στο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί και άλλα σχέδια της Ford.

Αφαιρούμενη οροφή για pick-up από τη Ford

1.487 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Η αφαιρούμενη οροφή καθιστά το Gladiator της Jeep μοναδικό στο είδος του, ωστόσο όπως φαίνεται από τα σχέδια πατέντας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στα δικά της μοντέλα την αντίστοιχη δυνατότητα.

Όπως φαίνεται από τα σχέδια η Ford θέλει να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη την εγκατάσταση και την απεγκατάσταση της οροφής, έχοντας προσαρμόσει δύο μεντεσέδες στο ένα άκρο της οροφής και ακόμα δύο στο άλλο, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζουν αλλά και να ανοίγουν προκειμένου να αφαιρείται η οροφή.
 
Μάλιστα γίνεται αντιληπτό πως η εφαρμογή της οροφής, αλλά και η αφαίρεσή της θα είναι τόσο εύκολη που θα μπορεί να την κάνει ακόμα και ένα άτομο. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας περισσότερων από μίας εκδόσεων της εν λόγω οροφής, με το πίσω παράθυρο του pick-up να είναι στα σταθερό, ενώ σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να αφαιρείται χωριστά.
 
Τέλος αναφορικά με τη μέθοδο στερέωσης της οροφής η Ford λέει ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων και όχι μόνο σε pick-up. Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί και άλλα σχέδια της Ford σχετικά με το επερχόμενο Bronco το οποίο παρουσιάζεται με τη δυνατότητα αφαιρούμενης οροφής αλλά και θυρών.

Mercedes
Fia