Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Afeela: Το ηλεκτρικό σεντάν της  Sony και της Honda πλησιάζει
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Afeela: Το ηλεκτρικό σεντάν της Sony και της Honda πλησιάζει

3.557 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Η έκδοση του Afeela στη CES του 2024 είναι κοντά στην έκδοση παραγωγής, το οδήγησαν με χειριστήριο Playstation
- Κοινά χαρακτηριστικά με Playstation 5 και προσωπικό ψηφιακό βοηθό
- Διπλός κινητήρας απόδοσης 482 ίππων, με ανανεωμένη μάσκα και τροχούς 21 ιντσών
- Οι παραγγελίες ξεκινούν το 2025, αλλά μπορείτε να οδηγήσετε το Afeela στο Gran Turismo 7

Η έκδοση του Afeela στη CES του 2024 είναι κοντά στην έκδοση παραγωγής, το οδήγησαν με χειριστήριο Playstation

Η Sony και η Honda έγιναν συνεργάτες στις αρχές του 2022 και από τότε έχουν ιδρύσει μια νέα εταιρεία, με την απλή ονομασία Sony Honda Mobility. Το πρώτο τους αυτοκίνητο είναι το ηλεκτρικό σεντάν Afeela, που βαφτίστηκε στην περσινή έκθεση Consumer Electronics Shows, ενώ στη CES του 2024 στο Λας Βέγκας, έκανε την εμφάνισή της μια έκδοση που βρίσκεται αρκετά κοντά στην έκδοση παραγωγής. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Izumi Kawanishi, Πρόεδρος και COO της Sony Honda Mobility, οδήγησε το Afeela στη σκηνή της CES 2024, χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο DualSense του PlayStation 5. Ο Kawanishi έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό ήταν απλώς μια επίδειξη τεχνολογίας.

Κοινά χαρακτηριστικά με Playstation 5 και προσωπικό ψηφιακό βοηθό

Αλλωστε το Afeela, που αρχικά παρουσιάστηκε ως Vision-S concept στη CES 2020, αποδεικνύεται ότι έχει περισσότερα κοινά με το PS5 εκτός από το τιμόνι που μοιάζει με χειριστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι χρησιμοποιεί το Unreal Engine 5.3 της Epic Games για τα τρισδιάστατα γραφικά που γεμίζουν την μεγάλη οθόνη του ταμπλό. Από εκεί οι οδηγοί και οι επιβάτες θα βλέπουν λεπτομερείς τρισδιάστατους χάρτες και προβολές επαυξημένης πραγματικότητας του κόσμου γύρω από το Afeela. Επιπλέον, θα υπάρχει ένας προσωπικός ψηφιακός βοηθός, βασισμένος στην υπηρεσία Microsoft Azure Open AI Service, ο οποίος θα έχει την ικανότητα επικοινωνίας σε φυσική γλώσσα. Τέλος, διαθέτει έναν διαφορετικό καθρέφτη οπισθοπορείας, δύο ασύρματους φορτιστές smartphone, ενώ φαίνεται να υπάρχει και μια κάμερα στην κορυφή του ταμπλό που παρακολουθεί τι κάνει ο οδηγός.

Δύο κινητήρες απόδοσης 482 ίππων, με ανανεωμένη μάσκα και τροχούς 21 και 22 ιντσών

Το Sony Honda Mobility Afeela έχει παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέφτες, μαζί με έναν ελαφρώς ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα. Τα φωτιστικά σώματα έχουν πιο καμπυλωτό σχήμα από πριν, ενώ στο πίσω μέρος έχει προστεθεί μαύρη επένδυση πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας. Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Afeela διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που κινούν τους τέσσερις τροχούς. Οι δύο κινητήρες αποδίδουν έκαστος 241 ίππους στους αντίστοιχους άξονες, συνολικής ισχύος 482 ίππων, και αντλούν ενέργειά από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 91 kWh. Τέλος, το Afeela πατάει σε τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά 245/40 R21 εμπρός και σε 22 ιντσών 275/35 R22 πίσω, ενώ προσφέρει αερανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Οι παραγγελίες ξεκινούν το 2025, αλλά μπορείτε να οδηγήσετε το Afeela στο Gran Turismo 7

Το Afeela αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Honda στο Οχάιο και θα πωλείται αποκλειστικά διαδικτυακά στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες μεγάλες αγορές σε όλο τον κόσμο το 2025, ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες στη Βόρεια Αμερική έχουν προγραμματιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2026. Ωστόσο, η Sony επισήμανε πως συνεργάζεται με το στούντιο παιχνιδιών της Polyphony Digital, δηλαδή τους προγραμματιστές του franchise Racing Simulator Gran Turismo, οπότε αν είστε ανυπόμονοι πιθανότατα θα μπορέσετε να οδηγήσετε το Afeela στο Gran Turismo 7 σε μια μελλοντική ενημέρωση του παιχνιδιού εντός του 2024. Το μοντέλο αναμένεται να κοστίζει περίπου 41.130 ευρώ.

Mercedes
KIA