Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το ID.R χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 24,2 δευτερόλεπτα για να διανύσει ένα γύρο της πίστας των 4,2 χιλιομέτρων.

Ακόμα ένα ρεκόρ για το VW ID.R (+vids)

1.782 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2020)

Από τότε που η Volkswagen παρουσίασε το αγωνιστικό ηλεκτρικό ID.R έχει ξεκινήσει και καταρρίπτει μία σειρά από ρεκόρ σε διάσημες πίστες ή διαδρομές και το ίδιο συνέβη για μία ακόμα φορά.


Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της VW μέχρι στιγμής σε κάθε ρεκόρ που έκανε δικό του είχε οδηγηθεί από τον 42χρονο Γάλλο οδηγό αγώνων, Romain Dumas. Ωστόσο αυτή τη φορά ο Dumas δεν ήταν στη θέση του οδηγού, με τον Dieter Depping να παίρνει τη θέση του, όμως το αποτέλεσμα να μην αλλάζει και το ID.R να κατακτά το ρεκόρ της πίστας του Bilster Berg στη Γερμανία.
 
Για να μιλήσουμε με αριθμούς το ID.R χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 24,2 δευτερόλεπτα για να διανύσει ένα γύρο της πίστας των 4,2 χιλιομέτρων, «σπάζοντας» το μέχρι τώρα γρηγορότερο χρόνο που ανέρχονταν σε 1: 44,7 και κατείχε το οδικό μοντέλο Radical SR3 SL. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο με το γύρο ρεκόρ, το ID.R «καταπίνει» τα χιλιόμετρα με χαρακτηριστική άνεση τόσο σε στροφές όσο και στις ευθείες.
 
Θυμίζουμε πως το πρώτο ρεκόρ που κατέρριψε το Volkswagen ID.R ήταν στην ανάβαση του Pikes Peak την οποία και ολοκλήρωσε σε 7: 57.148. Στη συνέχεις επισκέφτηκε το Nürburgring και έθεσε χρόνο 6: 05.336, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου ηλεκτρικών μοντέλων  στη διάσημη πίστα. Επίσης ρεκόρ έκανε και στην ανάβαση του Goodwood γράφοντας χρόνο 39,90 δευτερόλεπτα, όπως και στο όρος Tienmen στην Κίνα σε μία στενή διαδρομή 10.906 χιλιόμετρων με 99 φουρκέτες.
 
Δείτε το ρεκόρ του ID.R στην πίστα του Bilster Berg
 

Toyota
NISSAN