Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυξητική είναι η τάση των πωλήσεων στα SUV μοντέλα, σε ότι αφορά την αγορά της Ευρώπης.

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις των SUV στην Ευρώπη

2.893 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2017)

Αυξητική είναι η τάση των πωλήσεων στα SUV μοντέλα, σε ότι αφορά την αγορά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει έκθεση της εταιρείας αναλύσεων LMC Automotive, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 είναι αυξημένες κατά 1/4 σε σχέση με αυτές του 2016, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο πως οι συνολικές πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 1.8 εκατομμύρια μονάδες κάνοντας έτσι νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις περσινές, των 1.5 εκατομμυρίων μονάδων.
 
Στην ίδια έκθεση την οποία επικαλούνται τα διεθνή μέσα, γίνεται λόγος πως αυτοί οι ρυθμοί θα είναι δύσκολο να ακολουθηθούν και τα επόμενα χρόνια, ωστόσο εξακολουθούν  να είναι σε καλό δρόμο σε ότι αφορά το «φράγμα» των 2 εκατομμυρίων μονάδων, το οποίο υπολογίζεται μέχρι το 2020.
Από κει και πέρα να σημειωθεί πως το Nissan Qashqai διατηρεί το προβάδισμα στην κατηγορία του, ωστόσο κοντράρεται από το Volkswagen Tiguan, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η JATO Dynamics. Στην τρίτη θέση των πωλήσεων του πρώτου 9μήνου  στην Ευρώπη, βρίσκεται το Peugeot 3008, έχοντας μια αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2016 κατά 157% και ακολουθούν το Hyundai Tucson, το Ford Kuga, το Kia Sportage, το Renault Kadjar, το SEAT Ateca, το Nissan X-Trail και το Τοyota RAV4.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία της JATO Dynamics αναφέρουν πως μέχρι το Σεπτέμβριο, τα SUV αντιπροσώπευαν το 10% των συνολικών πωλήσεων της Ευρώπης, από 8,1% την ίδια περίοδο πέρυσι, με ορισμένες αγορές να έχουν τον διπλάσιο αριθμό πωλήσεων όπως η Λετονία.   

Hyundai
Citroen