Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι άνθρωποι της Mazda διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα το δεχτεί ο κόσμος τον περιστροφικό κινητήρα σε σχέση με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη «στροφή» που γίνεται στα ηλεκτρικά.

Ανησυχεί η Mazda για τον περιστροφικό κινητήρα

1.814 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

Ιδιαίτερα σκεπτικοί είναι οι άνθρωποι της Mazda αναφορικά με την έλευση ενός σπορ αυτοκινήτου με περιστροφικό κινητήρα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα το δεχτεί ο κόσμος σε σχέση με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη «στροφή» που γίνεται στα ηλεκτρικά.


Η ύπαρξη ενός νέου σπορ αυτοκινήτου της Mazda το οποίο θα εφοδιαστεί από περιστροφικό κινητήρα είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα τα τελευταία χρόνια, όμως η ιαπωνική εταιρεία εξακολουθεί να μην δεσμεύεται για ένα τέτοιο μοντέλο.
 
Μάλιστα στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda παραδέχθηκε ότι παραμένει ένα όνειρο για την εταιρεία ένας νέος περιστροφικός κινητήρας σε ένα επίσης νέο σπορ αυτοκίνητο, ωστόσο εξέφρασε τις ανησυχίες τους για τον τρόπο που θα υποδεχτεί η κοινή γνώμη ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
 
«Δεν ξέρω αν έχουμε αντικαταστήσει το RX-8, αλλά πρέπει να δούμε τι πιστεύει η κοινωνία και ποιο είναι το περιβάλλον ως προς την αποδοχή ενός σπορ αυτοκινήτου» δήλωσε αρχικά εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός πως πλέον ο τομέας του αυτοκινήτου κινείται ως προς τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
«Καταλαβαίνω πως ο χρόνος περνάει και ότι το περιβάλλον αλλάζει διαρκώς. Εμείς πρέπει να δούμε αν ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει θέση στο μέλλον. Αν η ιδέα της οδήγησης ενός σπορ αυτοκινήτου αναγκάζει τους ανθρώπους να σκέφτονται αρνητικά για τα δεινά που ασκεί στο περιβάλλον, τότε το σπορ αυτοκίνητο θα θεωρείται αρνητικό και αυτό είναι κάτι που εμείς δεν το θέλουμε», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ikuo Maeda.

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS