Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της FCA και της Renault.

«Ναυάγησε» η συγχώνευση Renault - FCA

2.429 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2019)

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της FCA και της Renault, μετά την πρόταση της πρώτης για συγχώνευση των δύο εταιρειών και έτσι ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση της.

Οι συζητήσεις για συγχώνευση των δύο εταιρειών ήταν το θέμα που μας απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς σε περίπτωση που υπήρχε συμφωνία θα μιλούσαμε για την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και με επίσημη τοποθέτηση, η FCA γνωστοποίησε την απόσυρση της πρότασης ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FCA μεταξύ άλλων κάνει λόγο για μία πρόταση που «η δομή και οι όροι της οποίας ήταν προσεκτικά ισορροπημένοι για να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε όλα τα μέρη. Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές ότι οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία δεν υπάρχουν προς το παρόν για να επιτευχθεί επιτυχώς ένας τέτοιος συνδυασμός».
 
Τι ακριβώς εννοεί με τα περί πολιτικών συνθηκών η FCA δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο λίγο πριν την ανακοίνωση της FCA, η Renault με μία σύντομη δήλωσή της σχολίασε πως «το διοικητικό συμβούλιο δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση λόγω του αιτήματος των εκπροσώπων του γαλλικού κράτους να αναβάλουν την ψηφοφορία σε ένα μεταγενέστερο Συμβούλιο». Οι λόγοι για την αναβολή αυτή δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να προχωρήσει η FCA στην απόσυρση της πρότασης.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Fiat Chrysler απέσυρε την πρόταση, όταν η Nissan που είναι η συνεργάτης της Renault στη Συμμάχια μαζί με την Mitsubishi, δήλωσε εντός του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου πως δεν θα στηρίξει τη συμφωνία. Μάλιστα αυτό συνέβη τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ήταν έτοιμα να επικυρώσουν την πρόταση και να επέλθει συμφωνία.
 
Δεν γνωρίζουμε αν το «σήριαλ» θα έχει και άλλα επεισόδια, όμως όλα δείχνουν πως όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα πορευτούν ως έχουν.

TI YOKOHAMA AGORAZO
Fia