Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποκαλύφθηκαν τα επίσημα σκίτσα του νέου Skoda Elroq

 Σχολιάστε 
2.214 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2024)
Αποκαλύφθηκαν τα επίσημα σκίτσα του νέου Skoda Elroq
2 Φωτογραφίες »

- Κλειστή μάσκα και λεπτά LED φώτα μπροστά και πίσω.
- Τρεις μπαταρίες, έως 299 άλογα και 560 χλμ. αυτονομία.
- Με οθόνη 13 ιντσών και νέο λογότυπο στο τιμόνι.
- Πρεμιέρα τον Οκτώβρη.

Πρεμιέρα τον Οκτώβρη

Ύστερα από τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, αλλά και τα σκίτσα από την καμπίνα, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα σκίτσα και από το εξωτερικό μέρος του επερχόμενου Elroq. Θυμίζουμε πως το νέο Skoda Elroq θα ντεμπουτάρει επίσημα τον Οκτώβρη, ως το νέο ηλεκτρικό SUV της μάρκας βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ.

Κλειστή μάσκα και λεπτά LED φώτα μπροστά και πίσω

Το Skoda Elroq υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid της μάρκας. Παρατηρούμε πως στο εμπρόσθιο μέρος η μάσκα του μοντέλου είναι κλειστή. Μάλιστα, η Skoda της δίνει την ονομασία «Tech-Deck Face» και πιθανότητα αυτό το σχεδιαστικό μοτίβο να το δούμε και σε άλλα ηλεκτρικά της τσεχικής φίρμας. Από κει και πέρα, το Elroq διαθέτει λεπτούς LED Matrix προβολείς και λεπτές εισαγωγές στον προφυλακτήρα. Το χωρίς ρύπους SUV θα εξοπλίζεται με ζάντες 19 ιντσών ή 20 ιντσών. Τέλος, τα σκίτσα από το πίσω μέρος το δείχνουν να έχει λεπτά φώτα και μία μεγάλη πόρτα που οδηγεί στο χώρο αποσκευών. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν η Skoda είπε πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας ορίζεται στα 0,26 Cd.

Τρεις μπαταρίες, έως 299 άλογα και 560 χλμ. αυτονομία

Η Skoda αρχικά θα προσφέρει το Elorq στις εκδόσεις 50, 60, 85 και 85x. Το βασικό μοντέλο (Elroq 50) διαθέτει μπαταρία 55 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων στον πίσω άξονα. Το Elroq 60 εξοπλίζεται με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 63 kWh και επίσης έναν ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος, που αποδίδει όμως 204 άλογα. Αμφότερα τα μοντέλα έχουν τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Στις εκδόσεις 85 και 85x, το Elroq έχει ως πηγή ενέργειας μπαταρία 82 kWh. Το Elroq 85 συνδυάζει αυτό το πακέτο με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος προσφέρει 286 ίππους. Το τετρακίνητο Elroq 85x προσθέτει ένα ακόμα, μικρότερο, ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστινό μέρος για συνδυαστική ισχύ 299 αλόγων. Για αυτές τις εκδόσεις, η τσεχική φίρμα υπόσχεται αυτονομία πάνω από 560 χιλιόμετρα.     

Με οθόνη 13 ιντσών και νέο λογότυπο στο τιμόνι

Τέλος, στο εσωτερικό το χωρίς ρύπους τσεχικό SUV, διατηρεί την κλασική συμμετρική αρχιτεκτονική με έντονες οριζόντιες γραμμές. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία οθόνη αφής για το infotainment, η οποία έχει διαγώνιο 13 ιντσών, σύμφωνα με την τσεχική μάρκα. Από κει και πέρα, το Elroq θα διαθέτει μια ακόμη νέα λεπτομέρεια. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda στη σύγχρονη εποχή που θα φέρει το νέο λογότυπο της εταιρείας στο τιμόνι, αναγράφοντας ολογράφως το όνομα της μάρκας, αντί για το παραδοσιακό στρογγυλό λογότυπο, που είχαμε συνηθίσει. Η καμπίνα του Elroq θα διαμορφώνεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις και συγκεκριμένα τις Loft, Lodge, Suite και Studio. 

Mercedes
Ford