Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το πως ενδέχεται να μοιάζει το μικρό SUV της Toyota.

Αποκαλύπτεται σε λίγες ώρες το μικρό SUV της Toyota

54.184 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2020)

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για την αποκάλυψη του νέου, πρώτου μικρού SUV της Toyota, όπως επιβεβαιώθηκε από επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Μάθετε πότε θα γίνει η αποκάλυψη, αλλά και όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το B-SUV της μάρκας.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση-πρόσκληση της Toyota προς τους δημοσιογράφους, όπου αναφέρεται ότι η παρουσίαση του νέου μικρού SUV της ιαπωνικής φίρμας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 23ης Απριλίου, στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος. Πλέον μένει να δούμε από «κοντά» στις οθόνες μας το νέο αλά Yaris SUV, το πολυαναμενόμενο μοντέλο που θα «προσγειωθεί» στην καρδιά της πιο hot κατηγορίας της ελληνικής αγοράς.
 
Σε κάθε περίπτωση, κάποια πράγματα είναι ήδη γνωστά. Το πρώτο μικρό SUV της Toyota θα τοποθετηθεί κάτω από το C-HR στην γκάμα, θέλοντας να διεκδικήσει μερίδια από μοντέλα όπως τα νέα Peugeot 2008, Ford Puma, Renault Captur, Nissan Juke, Hyundai Kona, Kia Stonic, Fiat 500X κ.λπ.. Πληροφορίες για τις διαστάσεις δεν έχουν γίνει γνωστές όμως το μήκος του προσανατολίζεται να είναι λίγο πάνω από τα 4 μέτρα, (πιθανολογείται πως θα αγγίζει τα 4,1 μέτρα) καθώς η φίρμα πιστεύει πως με ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορέσει να κερδίσει τους πελάτες που εν τέλει δεν θα επιλέγουν το μεγαλύτερο C-HR.
 
Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η ύπαρξη της πλατφόρμας TNGA-B σημαίνει πως η Toyota θα προσφέρει σίγουρα υβριδικές εκδόσεις, ενώ δεν αποκλείεται ο ατμοσφαιρικός 1,0 λίτρου βενζινοκινητήρας να μη βρίσκεται στη γκάμα. Σε αντίθεση, ο 1,5 λίτρων κινητήρας βενζίνης εκτός από μέρος του υβριδικού συνόλου, ίσως βρεθεί και μόνος του κάτω από το καπό, αποτελώντας την μοναδική αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί τίποτα και για τον turbo βενζίνης των 1,2 λτ. που συναντούμε στο C-HR και την Corolla, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπλήξη. Για diesel ούτε λόγος, αφού το ιαπωνικό στρατόπεδο έχει από καιρό αποχαιρετήσει τους πετρελαιοκινητήρες από την γκάμα των επιβατικών.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει η ονομασία του αυτοκινήτου, παραμένοντας άγνωστο αν θα υιοθετήσει τη δημοσιότητα που προσφέρει το όνομα «Yaris» ή οι άνθρωποι της εταιρείας θα στραφούν σε κάτι διαφορετικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr και δείτε εδώ, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί την αναλυτική παρουσίαση του νέου μικρού SUV της Toyota!

Hyundai
NISSAN