Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι, σχήματος ανεστραμμένου L, οθόνες των 12 ιντσών του Austral μοιάζουν ως συνέχεια η μία της άλλης, είναι καλυμμένες με το αχάρακτο κρύσταλλο των smartphones και ουσιαστικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέ
6 Φωτογραφίες »

Οι, σχήματος ανεστραμμένου L, οθόνες των 12 ιντσών του Austral μοιάζουν ως συνέχεια η μία της άλλης, είναι καλυμμένες με το αχάρακτο κρύσταλλο των smartphones και ουσιαστικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι: Πιο SUVάτο design και ποιότητα καμπίνας έχει το Austral, coupe αλλά με χώρους είναι το Arkana

11.982 Επισκέψεις στο άρθρο

Renault Arkana και Austral είναι δύο οικογενειακά SUV, στο άνω άκρο της C κατηγορίας. Οπτικά το Austral φαίνεται ογκωδέστερο, παρότι είναι 5 εκ. μικρότερο σε μήκος ενώ έχει και μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στο μεγαλύτερο ύψος και πλάτος του, αλλά και γενικότερα στην πιο SUV σχεδίαση που το χαρακτηρίζει. Από την άλλη πλευρά, το ανανεωμένο πλέον Arkana έχει coupe λογική στο πίσω μέρος ενώ μπορεί να μην του φαίνεται αλλά έχει 20 εκ. απόσταση από το έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο μοντέλα έχουν μοντέρνο παρουσιαστικό, χάρη στην «πλεκτή» μάσκα με τα full LED φώτα υπογραφής σχήματος «C».


Η Evolution του Renault Arkana θα διαθέτει στάνταρ σύστημα πλοήγησης με το σύστημα infotainment EASY LINK, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών.
6 Φωτογραφίες »

Η Evolution του Renault Arkana θα διαθέτει στάνταρ σύστημα πλοήγησης με το σύστημα infotainment EASY LINK, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών.

 
Ανοίγοντας την πόρτα των δύο γαλλικών C-SUV η εικόνα είναι σύγχρονη, μα διαφορετική. Το ανανεωμένο Arkana παραμένει πιστό στις δύο χωριστές οθόνες, οι οποίες στις βασικές εκδόσεις έχουν διάσταση 7 ιντσών. Σε ανώτερο εξοπλισμό, η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ανεβαίνει στις 9,3 ίντσες, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει επιφάνεια 10,2 ιντσών. Ως προς την ποιότητα κατασκευής, μιλάμε για ένα καλοφτιαγμένο εσωτερικό, με προσεγμένη οικονομία.
 
Σε περίπτωση που θέλει κανείς περισσότερη πολυτέλεια στην καμπίνα, έρχεται το Renault Austral. Η εσωτερική διαμόρφωση είναι ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, με την γαλλική μάρκα να έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτό τον τομέα. Το πρώτο πράγμα που «ψαρώνει» το θεατή είναι οι 2 μεγάλες οθόνες που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό των ισχυρών κινητήρων. Είναι ενωμένες σε σχεδιασμό «L», με την touchscreen για τον έλεγχο των συστημάτων να εκτείνεται στις 12 ίντσες και τον διαμορφούμενο πίνακα οργάνων στι 12,3. Εκτός του ψηφιακού «οπλοστασίου» το Renault Austral ξεχωρίζει και για την premium επίγευση της κατασκευής, που χαρακτηρίζεται από κατά βάση μαλακά πλαστικά. Last but not least, να αναφέρουμε την πολύ καλή εργονομική προσέγγιση της καμπίνας (super η κεντρική κονσόλα με τον αεροπορικού τύπου μοχλό που μετακινείται εμπρός-πίσω.
 
Και για να μείνουμε στην αξιολόγηση των χώρων σε Austral και Arkana, να πούμε ότι τα δύο μικρομεσαία SUV επιβεβαίωσαν στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center τον οικογενειακό τους χαρακτήρα, τουλάχιστον ως προς τον «αέρα» που έχουν οι πίσω επιβάτες για τα γόνατά τους. Από εκεί και πέρα, η coupe σχεδίαση του Arkana «κόβει» πόντους από τον χώρο για το κεφάλι (πιο ευρύχωρο το ψηλότερο Austral). Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός γυροφέρνει στα 500 λίτρα, αναλόγως τεχνολογίας κινητήρα (οι full hybrid εκδόσεις έχουν μικρότερο πορτ-μπαγκάζ λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας.

Σελίδα 1Arkana & Austral με έκπτωση 4.000€: Τα οικογενειακά SUV της Renault
Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι: Πιο SUVάτο design και ποιότητα καμπίνας έχει το Austral, coupe αλλά με χώρους είναι το Arkana
Σελίδα 3Κινητήρες: Με ήπια υβριδική & full hybrid τεχνολογία, από 130 μέχρι και 200 άλογα
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά - Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
Mercedes
Fia