Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το ισχυρό σύνολο του ήπια υβριδικού Renault Austral σε συνδυασμό με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο των 7 (ψευδο)σχέσεων εξασφαλίζει πολύ καλές ενδιάμεσες επιδόσεις για το γαλλικό οικογενειακό SUV.
2 Φωτογραφίες »

Το ισχυρό σύνολο του ήπια υβριδικού Renault Austral σε συνδυασμό με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο των 7 (ψευδο)σχέσεων εξασφαλίζει πολύ καλές ενδιάμεσες επιδόσεις για το γαλλικό οικογενειακό SUV.

Κινητήρες: Με ήπια υβριδική & full hybrid τεχνολογία, από 130 μέχρι και 200 άλογα

11.979 Επισκέψεις στο άρθρο

Έρχονται και τα δύο 12-βολτα με 160 άλογα και 7άρι αυτόματο κιβώτιο, υπάρχει Arkana και με 140 PS


Μέσα στην πόλη και με επιλεγμένη την ECO λειτουργία, η κατανάλωση του hybrid Renault Arkana μπορεί να πέσει και γύρω στα 5,0 λτ./100 χλμ..
2 Φωτογραφίες »

Μέσα στην πόλη και με επιλεγμένη την ECO λειτουργία, η κατανάλωση του hybrid Renault Arkana μπορεί να πέσει και γύρω στα 5,0 λτ./100 χλμ..

Τα Renault Arkana και Austral λανσάρονται αποκλειστικά σε εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα, με ήπια υβριδική και full hybrid τεχνολογία, σχεδόν αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Μοναδική χειροκίνητη πρόταση είναι το ήπια υβριδικό Austral των 130 ίππων (από 34.450 ευρώ).
 
Στο σύνολο της γκάμας των mild hybrid μοντέλων πρωταγωνιστής είναι ένας 1,33 turbo βενζινοκινητήρας ο οποίος συνδυάζεται με κύκλωμα 12V (αντί για το πιο ισχυρό 48V που είναι ευρέως διαθέσιμο σήμερα). Το συγκεκριμένο mild hybrid σύστημα βοηθά στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ σβήνει τον κινητήρα στο άφημα του γκαζιού και το αυτοκίνητο ρολάρει χωρίς κατανάλωση σε ταχύτητες από 30-140 χλμ./ώρα (λειτουργία Sailing Stop) . Κοινή και για τα δύο μοντέλα είναι η έκδοση κινητήρα των 160 ίππων, ενώ το Arkana προσφέρεται και με τελική απόδοση 140 PS. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε αυτόματο κιβωτίο, το οποίο είναι συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Το τελευταίο είναι απόλυτα ομαλό, ήσυχο και αρκετά γρήγορο στις εναλλαγές των 7 ψευδοσχέσεων, που διαθέτει.

Full hybrid με κιβώτιο αλά Formula 1

Μία είναι η διαθέσιμη επιλογή με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, που η Renault ονομάζει E-Tech. Συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερο κιβώτιο ονομασίας multi-mode, το οποίο βασίζεται στην τεχνογνωσία της Renault από την Formula 1. Στην ουσία μάλιστα το κιβώτιο έχει δύο σχέσεις που ενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και 4 για τον θερμικό κινητήρα. Το κιβώτιο όμως επιλέγει μέσα από τους 15 συνδυασμούς τον ιδανικό που εκείνο κρίνει, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες κίνησης. Τα κάνει όλα μόνο του και τα paddles πίσω από το τιμόνι είναι μόνο για την επιλογή μιας εκ των τεσσάρων βαθμίδων λειτουργίας στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας όταν σηκώνεις το πόδι από το γκάζι.
 
Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τα μηχανικά σύνολα των δύο SUV. Διότι το καθένα έχει τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας με το φθηνότερο Renault Arkana κάτω από το καπό του βλέπουμε έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζινοκινητήρα 90 ίππων µε 2 ηλεκτρικά µοτέρ: Το ισχυρότερο από αυτά αποδίδει 49 ίππους και αποτελεί το κύριο µοτέρ του υβριδικού συστήματος µε το μικρότερο να αποδίδει 20 ίππους και να έχει υπό τον έλεγχό του τον συγχρονισμό των στροφών του κινητήρα µε το κιβώτιο, την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα και τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης σε ένα επαρκές ποσοστό ώστε να µπορεί να εκκινεί ο βενζινοκινητήρας. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του full hybrid Renault Arkana είναι στα 145 άλογα, με την μέση πραγματική κατανάλωση να γυροφέρνει τα 6,5-7 λτ./100 χλμ..
 
Περισσότερο ισχυρό σύνολο 200 ίππων βλέπουμε στο Renault Arkana. Όπως είπαμε και νωρίτερα φέρει μικρότερου κυβισμού βενζινοκινητήρα (1.200 κ.εκ.). Αυτό το θερμικό μοτέρ συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες στη λογική του E-Tech (δες εδώ πως λειτουργεί), δηλαδή έναν ηλεκτροκινητήρα 50 kW και μια γεννήτρια 25 kW. Συνδυαστικά το full υβριδικό Austral αποδίδει 200 ίππους, χρειάζεται λιγότερα από 5 δλ. για να ολοκληρώσει το 80-120 χλμ./ώρα, κυρίως όμως «καίει» μόλις 7,2 λτ./100 χλ.
 

Σελίδα 1Arkana & Austral με έκπτωση 4.000€: Τα οικογενειακά SUV της Renault
Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι: Πιο SUVάτο design και ποιότητα καμπίνας έχει το Austral, coupe αλλά με χώρους είναι το Arkana
Σελίδα 3Κινητήρες: Με ήπια υβριδική & full hybrid τεχνολογία, από 130 μέχρι και 200 άλογα
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά - Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
Toyota
OPEL