Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 2.012 ίππων και 2.000 Nm ροπής.

Aspark Owl: «Κουκουβάγια» αλλά σε τιμή «μαμούθ»

2.825 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2020)

Το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη ξεκίνησε το Aspark Owl, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βάσει της ονομασίας του έχει χαρακτηριστεί ως «κουκουβάγια», αλλά η τιμή του θυμίζει περισσότερο... «μαμούθ».

Μέσω της αντιπροσωπείας της στο Beure, της Γαλλίας η Aspark ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Owl (κουκουβάγια η ελληνική μετάφραση), το οποίο μας σύστησε για πρώτη φορά το 2019. Φυσικά δε μιλάμε για ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Για παράδειγμα το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ για να επιτευχθεί αυτό, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 2.012 ίππων και 2.000 Nm ροπής!
 
Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh, η οποία δίνει στο Owl αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων (NEDC), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα. Εκτός από το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το μοντέλο διαθέτει και αμάξωμα από ίνες άνθρακα που κρατά χαμηλά το βάρος του.
 
Όπως ανακοίνωσε η φίρμα το μοντέλο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή σε συνεργασία με την Manifattura Automobili Torino, όπου και θα κατασκευαστούν μόνο 50 μονάδες με κόστος από 2,9 εκατομμύρια ευρώ!   

fiat
OPEL