Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To Αudi Aicon concept που παρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια.

Audi Landjet: H «επανάσταση» έρχεται το 2024

5.253 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2020)

Το αυτοκίνητο που θα αλλάξει το πως βλέπουμε τα αυτοκίνητα θα έρθει το 2024 από την Audi. Διαβάστε τι γνωρίζουμε.


Πάνω σε μια νέα ναυαρχίδα που αυτή την στιγμή είναι γνωστή μέσα στα κεντρικά γραφεία με την ονομασία Landjet εργάζεται η Audi. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ένα φιλόδοξο project που έχει σκοπό να κατασκευαστεί ένα «άλλου επιπέδου» ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της φίρμας, Marc Lichte, το Landjet αναπτύχθηκε για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις χωρίς την βοήθεια του ανθρώπου. Αυτό συνεπάγεται πως θα εξοπλίζεται με μεγάλη μπαταρία αλλά και με πολλά συστήματα αυτόνομης οδήγησης, ενώ όπως αποκαλύπτει ο Lichte, η σχεδίασή του δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της φίρμας καθώς θα είναι «εντελώς επαναστατικό».

Το Landjet θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα PPE που έχει αναπτυχθεί από την Audi και την Porsche και αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα, το μοντέλο θα προσφερθεί και κάτω από τα εμβλήματα των Porsche και Bentley προσφέροντας όμως πιο σπορ χαρακτηριστικά και περισσότερη πολυτέλεια αντίστοιχα. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως σε κάθε περίπτωση, θα έχεις τρεις σειρές καθισμάτων και ότι θα πρόκειται είτε για ένα σεντάν ή για κάποιο crossover/SUV.

To 2017 η Audi είχε παρουσιάσει το Aicon concept, ένα πολύ σχεδόν 6 μέτρων σεντάν που ήταν εφοδιασμένο με αυτόνομα συστήματα επιπέδου 5 και ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που μπορούσε να κινηθεί χωρίς φόρτιση για 800 χιλιόμετρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν το Aicon concept θα προσφέρει κάποιο από τα χαρακτηριστικά του στο Landjet, αφού το νέο μοντέλο δεν θα αποκαλυφθεί πριν το 2024.
 

ford
Citroen