Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Περισσότερες κατά 38% απ ότι ένα χρόνο πριν είναι οι εγκαταστάσεις εντός Ευρώπης, οι οποίες απασχολούνται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων.

+38% οι εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνητων

1.808 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2019)

Περισσότερες κατά 38% απ ότι ένα χρόνο πριν είναι οι εγκαταστάσεις εντός Ευρώπης, οι οποίες απασχολούνται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων που προορίζονται για αυτά!


Η στροφή που έχουν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κάτι που δεν αποτελεί νέο, ωστόσο ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι εγκαταστάσεις που απασχολούνται με αυτά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός. Σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αποτυπωθεί σε ένα χάρτη, οι εγκαταστάσεις εντός Ευρώπης, οι οποίες απασχολούνται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων που προορίζονται για αυτά, από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν δει αύξηση της τάξης του 38%.
 
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα παραθέσουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία συνηγορούν στα όσα προαναφέρθηκαν. Η Daimler ξεκίνησε την παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής EQC στη Βρέμη της Γερμανίας και θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή μπαταριών σε γερμανικά εργοστάσια στο Sindelfingen και στο Untertuerkheim καθώς και στο Jawor της Πολωνίας, λόγω της προγραμματισμένης αύξησης των μοντέλων EQ. Μέσα στα επερχόμενα μοντέλα θα περιλαμβάνεται και το βαν EQV, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Βιτόρια της Ισπανίας.   
 
Η Volvo κατασκευάζει τώρα την plug-in υβριδική έκδοση του XC40 στη Γάνδη του Βελγίου, όπου αναμένεται επίσης να παράγει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του SUV από το επόμενο έτος. Ταυτόχρονα στο εργοστάσιό της στο Torslanda της Σουηδίας παράγονται τα υβριδικά V60, XC60, V90, XC90 και τα ήπια υβριδικά XC60, XC90.
 
Περνώντας στο κομμάτι των προμηθευτών η ZF, στο Schweinfurt της Γερμανίας, κατασκευάζει ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε υβριδικά plug-in από τις Audi, BMW, Porsche, VW και Volvo. Η ίδια εταιρεία στο Βρανδεμβούργο παράγει οκτατάχυτα κιβώτια διπλού συμπλέκτη για τις υβριδικές Bentley και Porsche. Η ZF κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικούς κινητήρες στο Pancevo της Σερβίας.
 
Η Bosch, κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες για τις Daimler, Porsche, Fiat, Volvo, Peugeot και StreetScooter σε εργοστάσια στη Στουτγάρδη και στο Hildesheim της Γερμανίας. Ο Όμιλος Volkswagen έχει το μεγαλύτερο αποτύπωμα για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων με 15 εργοστάσια. H συμμαχία Renault-Nissan-AvtoVAZ κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα με 11 εργοστάσια στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από την Daimler και την κατά 100% θυγατρική της Accumotive, η οποία είναι η Νο 3 με 11 εργοστάσια.

Ο χάρτης ανανεώνεται:

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS