Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Urus.

Aύξηση 51% στις πωλήσεις Lamborghini

1.786 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2019)

H νέα Urus έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της Lamborghini για το έτος που μας πέρασε. Δείτε τα στοιχεία.

Το 2018 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την Lamborghini, αφού η ιταλική εταιρεία κατασκευής supercar αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση της τάξης του 51% στις πωλήσεις της σε σχέση με το 2017. Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις το 2018 έφτασαν τις 5,750 από 3.815 ενώ σε σχέση με το 2010, οι πωλήσεις έχουν τετραπλασιαστεί (είχε σημειώσει 1.302 ταξινομήσεις).

Όπως θα περίμενε κανείς, ο μεγαλύτερος παράγοντας για την αύξηση αυτή ήταν το λανσάρισμα της νέας Urus με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 1.761 αυτοκίνητα, με το νούμερo να λέγεται πως θα ήταν ακόμα μεγαλύτερo, αν το μοντέλο είχε λανσαριστεί νωρίτερα από την άνοιξη. To μοντέλο που βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων ήταν η Huracan με 2.780 πωλήσεις ακολουθούμενη από την Αventador με 1.209 αυτοκίνητα, με την αύξηση σε σχέση με το 2017 να φτάνει το 5% και το 3% αντίστοιχα.
 
Η αγορά που απορροφά τα περισσότερα αυτοκίνητα της μάρκας είναι οι ΗΠΑ, με το top 5 να συμπληρώνουν η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Κίνα.

Ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείες δήλωσε: «Από την ώρα που έγινε το λανσάρισμα του, η νέα Urus δημιούργησε ενθουσιασμό και επέκτεινε το κοινό μας. Πλέον, έχουμε γίνει πιο γνωστοί στη νέα γενιά και οι ακόλουθοι μας στα social media φτάνουν πλέον τα 32 εκατομμύρια. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε εργαζόμενο της Lamborghini για την αφοσίωση του δείχνει στη μάρκα.»
 

Toyota
NISSAN