Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πιθανό να ευθύνεται για περισσότερα από 100.000 ατυχήματα.

Αυξήθηκαν τα τροχαία λόγω Pokemon Go

1.879 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2017)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά τα τροχαία ατυχήματα πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα της οποίας συνδέουν πιθανή συμμετοχή του παιχνιδιού Pokémon Go, το οποίο είναι δημοφιλές και στη χώρα μας, με την αύξηση των ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πιθανό να ευθύνεται για περισσότερα από 100.000 ατυχήματα, κάτι το οποίο ισχυρίζονται οι καθηγητές Mara Faccio και John J. McConnell της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Purdue.
 
Πολλοί ερευνητές κατηγορούν τα smartphones για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, ωστόσο οι Faccio και McConnell αποφάσισαν να ερευνήσουν μεμονωμένα το συγκεκριμένο παιχνίδι, που παίζεται μέσω των κινητών τηλεφώνων, για ένα διάστημα 18 μηνών, περνώντας ως ερέθισμα την αύξηση των θανάτων από τροχαία στις ΗΠΑ μετά το 2011.
Για να γίνει αυτό, συγκέντρωσαν δεδομένα ατυχημάτων από την περιφέρεια Tippecanoe στην Ιντιάνα μεταξύ της 1ης  Μαρτίου 2015 έως και της 30ης  Νοεμβρίου 2016. Τα δεδομένα έδειξαν πως μετά τον ερχομό του Pokémon Go τον Ιούλιο του 2016 (πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβασαν το παιχνίδι μέσα σε ένα μήνα), τα ατυχήματα σε απόσταση 100 μέτρων από τα σημεία που εμφανίζονται τα Pokemon αυξήθηκαν κατά 26,5%, μάλιστα οι ερευνητές έκαναν την ίδια έρευνα και σε άλλες περιοχές με παρόμοια αποτελέσματα.  
 
Έτσι οι Faccio και McConnell ανέφεραν πως αν αυτά τα στοιχεία ισχύουν σε όλες τις ΗΠΑ, το παιχνίδι μπορεί να είναι υπεύθυνο για 145.632 ατυχήματα , 29.370 τραυματισμούς και 256 θανάτους σε μόλις πέντε μήνες.

Hyundai
NISSAN