Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αυτό είναι το νέο μικροσκοπικό Silence S04 με αυτονομία 148 χλμ.
3 Φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο μικροσκοπικό Silence S04 με αυτονομία 148 χλμ.

3.565 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

- Στην Αγγλία η τιμή του ξεκινάει από τα 18.600 ευρώ
- Με 247 λίτρα αποθηκευτικού χώρου
- Οθόνη αφής 7 ιντσών και άνετο εσωτερικό
- Δύο ηλεκτρικά μοτέρ και σύστημα προθέρμανσης

Στην Αγγλία η τιμή του ξεκινάει από τα 18.600 ευρώ

Η Silence παρουσίασε στην Γενεύη το καινούργιο ηλεκτρικό αμαξάκι-νάνο, «κατάλληλο» όπως λένε για αστικές μετακινήσεις. Πρόκειται για το Silence S04, πλησιέστερο μάλλον σε τετράκυκλο παρά σε αυτοκίνητο, κατασκευασμένο στην Ισπανία με την τιμή του στην Αγγλία να ανέρχεται στις 16.000 λίρες (18.600 ευρώ). Η ελληνική ιστοσελίδα της Silence το έχει ήδη προσθέσει στην γκάμα της, παρότι δεν αναφέρεται τιμή, ούτε το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις παραγγελίες.

Με 247 λίτρα αποθηκευτικού χώρου

Μιλάμε για ένα αμαξάκι μόλις 2,28 μέτρα μήκος, 1,29 μέτρα πλάτος και 1,57 μέτρα ύψος. Παρά τις μικροσκοπικές του διαστάσεις, μικρότερες ακόμα και από το Citroen Ami, το Silence S04 έρχεται με δύο καθίσματα, με το κάθισμα του οδηγού λίγο πιο μπροστά από εκείνο του συνοδηγού (παρόμοια διάταξη με το Volkswagen XL1) και 247 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτμπαγκάζ. Ναι, 65 λίτρα περισσότερο από το Fiat 500.

Οθόνη αφής 7 ιντσών και άνετο εσωτερικό

Περισσότερες εκπλήξεις επιφυλάσσει και το εσωτερικό του, με μια οθόνη 7 ιντσών στο καντράν, βάση για κινητό τηλέφωνο, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα, Bluetooth και «άνετα» καθίσματα, όπως τα αποκαλεί η εταιρία. Στα προτερήματα του συμπεριλαμβάνεται και η εφαρμογή «my Silence» που επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώνει το S04 από το κινητό του, να βρίσκει που το έχει αφήσει παρκαρισμένο καθώς και τα χλμ. που του απομένουν πριν χρειαστεί φόρτιση. 

Δύο ηλεκτρικά μοτέρ και σύστημα προθέρμανσης

Το S04 έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα στον πίσω άξονα που συνδυαστικά προσφέρουν 30 άλογα. Έχει δύο μπαταρίες χωρητικότητας 5,6 kWh και ένα σύστημα προθέρμανσης 55 kW για την βέλτιστη χρήση του S04 σε κρύες καιρικές συνθήκες. Έχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσα από τα φρένα και τρείς λειτουργίες οδήγησης («ECO», «City» και «Sport»). Η εταιρία δηλώνει πως το S04 έχει εντυπωσιακή αυτονομία έως 148 χλμ., 75 χλμ. παραπάνω από το Citroen Ami και τελική ταχύτητα 83 χλμ./ώρα. Σε όλα αυτά η Silence προσθέτει και μια 3ετή εγγύηση.

Toyota
OPEL