Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία νέα τεχνολογία η οποία συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση και τις off-road διαδρομές αναπτύσσει η Jaguar Land Rover, η οποία ονομάζεται CORTEX.

Αυτόνομη off-road οδήγηση από την JLR

1.742 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2018)

Μία νέα τεχνολογία η οποία συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση και τις off-road διαδρομές αναπτύσσει η Jaguar Land Rover, η οποία ονομάζεται CORTEX.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό τη τεχνολογία αυτή, η βρετανική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνική 5D, που συνδυάζει δεδομένα ακουστικής, βίντεο, ραντάρ, ανίχνευσης φωτός και ανίχνευσης απόστασης. Στη συνέχεια όλες αυτές οι πληροφορίες θα επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας στο όχημα να κινείται με «με πολύ εξελιγμένος τρόπο», όπως αναφέρει η JLR.
 
«Είναι πολύ σημαντικό πως αναπτύσσουμε τα αυτόνομα οχήματα με τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν από όλα τα μοντέλα Jaguar και Land Rover», δήλωσε ο Chris Holmes, επικεφαλής του τμήματος συνδεσιμότητας και έρευνας αυτόνομων οχημάτων της φίρμας.
«Η αυτόνομη οδήγηση είναι αναπόφευκτη για τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μέσω της τεχνολογίας CORTEX έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με φανταστικούς συνεργάτες των οποίων η τεχνογνωσία θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα στο εγγύς μέλλον», κατέληξε.
 
Τέλος έγινε γνωστό πως στο άμεσο μέλλον η CORTEX θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και σε αυτό θα βοηθήσει η περαιτέρω ανάπτυξη νέων αλγορίθμων αλλά και πιο ευαίσθητων αισθητήρων, με τα αυτόνομα οχήματα να δοκιμάζονται σε μία off-road πίστα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του πρότζεκτ ανέρχεται στα 3,7 εκατομμύρια λίρες (περίπου 4.200.000 ευρώ).   

Toyota
OPEL