.jpg)
Πρώτο μοντέλο το sport wagon, Denza Z9 GT.
Ηλεκτρικό και Plug-in υβριδικό με έως 967 άλογα.
Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.
Τα Denza θα έχουν τεχνολογίες που μελλοντικά θα υπάρχουν και στα BYD.
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Ακόμα μία κινεζική μάρκα στην Ευρώπη
Την έλευση της κινεζικής μάρκας, Denza στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η BYD, η οποία αποτελεί τη μητρική της εταιρεία. Μέσω της Denza, η BYD θέλει να απευθυνθεί στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει premium αυτοκίνητο, εφόσον πάρει την απόφαση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Πρώτο μοντέλο το sport wagon, Denza Z9 GT
Η Denza έκανε το ντεμπούτο της στη «Γηραιά Ήπειρο» από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης , στις αρχές του 2024 και πλέον είναι έτοιμη να λανσάρει τα οχήματά της. Όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2025 με την ηλεκτρική έκδοση του Z9 GT, ενώ στις αρχές του 2026 θα ακολουθήσει και η Plug-in υβριδική έκδοση του κινεζικού sport wagon μοντέλου.
Θυμίζουμε πως το Denza Z9 GT, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2023, είναι ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Denza Z9 GT διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, προσφέροντας 965 άλογα. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 240 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Η Plug - in υβριδική έκδοση (870 άλογα), συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες, που εγγυώνται μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για 161 χλμ., χάρη σε μια μπαταρία 38,512 kWh.
Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα
Περισσότερες πληροφορίες για την εμπορική στρατηγική που θα ακολουθήσει η Denza στην Ευρώπη δε δόθηκαν. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2024 η Denza είχε μαζί της το επιβατικό βαν D9, αλλά και το crossover Ν7, που ενδεχομένως να προστεθούν στην ευρωπαϊκή της γκάμα.
Θα εισάγονται στην Ευρώπη από την Κίνα
Μιλώντας για την έλευση της Denza στην Ευρώπη, ο ειδικός σύμβουλος του Ομίλου BYD για τη «Γηραιά Ήπειρο», Alfredo Altavilla, σημείωσε πως η πρώτη θα αποτελεί τον τεχνολογικό πρόδρομο για τα υπόλοιπα μοντέλα του Ομίλου. «Θα δείχνει τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα εμφανιστούν αργότερα στα αυτοκίνητα της μάρκας BYD», ανέφερε.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτοκίνητα της Denza θα κατασκευαστούν και θα εξάγονται από την Κίνα στην Ευρώπη, ακόμη και όταν η BYD ξεκινήσει την παραγωγή στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο, στην Ουγγαρία, τον Οκτώβριο, ενώ ετοιμάζει και δεύτερο εργοστάσιο στην Τουρκία, που θα λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2026.