Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το U8 της Yangwang στην έκθεση του Tokyo, 2023.

Το U8 της Yangwang στην έκθεση του Tokyo, 2023.

BYD: «Τεστάρει νερά» στην Ευρώπη για το πολυτελές SUV U8

2.375 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2024)

- Θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης
- Έχει 4 ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 1.100+ άλογα
- Στην Κίνα κοστίζει 140.000 ευρώ

Θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης

Η BYD θέλει να «τεστάρει τα νερά» των ευρωπαϊκών αγορών με το νέο της υπερπολυτελές μεγάλο SUV, το Yangwang U8, που θα αναδείξει στην έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πέρυσι ως η «ναυαρχίδα» της γκάμας της Yangwang η οποία είναι η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων της BYD. Ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ανταγωνίζεται αυτά της Audi, της Mercedes-Benz και της BMW,  αν η κινέζικη εταιρία αποφασίσει να το φέρει στην Ευρώπη. Προς το παρόν θέλει απλώς να ακούσει τις γνώμες του ευρωπαϊκού κοινού στην έκθεση της Γενεύης, όπου η BYD και άλλες πέντε γνωστές μάρκες αυτοκινήτων θα εκθέσουν τα μοντέλα τους.

Έχει 4 ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 1.100+ άλογα

Ο CEO της BYD, Wang Chuanfu, πάντως έχει πει προηγουμένως ότι θέλει να «αναδιαμορφώσει τα γνωρίσματα της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προορίζει τα μοντέλα της Yangwang μόνο για τις κινέζικες αγορές. Τώρα για πρώτη φορά η BYD θα παρουσιάσει ένα μοντέλο της Yangwang στην Ευρώπη και στόχος της είναι να εντυπωσιάσει. Το ηλεκτρικό U8, βασισμένο στην πλατφόρμα e4, έχει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποτελούμενο από 4 ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυαστικά προσφέρουν  πάνω από 1.100 άλογα. Η «ναυαρχίδα» της Yangwang με μεταξόνιο 3.500 χιλιοστών, μπορεί να κάνει επί τόπου στροφές 360 μοιρών σαν μαχητικό τανκ.  

Στην Κίνα κοστίζει 140.000 ευρώ

Φυσικά το αν θα έρθει και σε ποιες αγορές της Ευρώπης θα έρθει το U8 παραμένει μυστήριο. Το μεγάλο SUV πάντως κοστίζει γύρω στα 140.000 ευρώ στην Κίνα.

TI YOKOHAMA AGORAZO
Hyundai