Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Bαριά ηλεκτρικά: Το νέο πρόβλημα για τα πολυώροφα γκαράζ & τα πλοία

Bαριά ηλεκτρικά: Το νέο πρόβλημα για τα πολυώροφα γκαράζ & τα πλοία

5.382 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2023)

Τι πρέπει να αλλάξει ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Όχι γιατί είναι ηλεκτρικά, αλλά γιατί είναι βαριά. Και το παραπάνω βάρος των ηλεκτρικών μπορεί να είναι πρόβλημα για πολλούς. Από την άσφαλτο του πατάνε, μέχρι την αντοχή των ορόφων σε ένα πολυώροφο πάρκινγκ ή του καραβιού που θα το μεταφέρει στο γκαράζ του.

Το βάρος της μπαταρίας φέρνει νέα προβλήματα!

Με πρώτη ματιά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι απλά ένα αυτοκίνητο που αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης, έχει έναν ηλεκτροκινητήρα. Τι γίνεται όμως όταν το νέο σου μικρομεσαίο μοντέλο ζυγίζει δυόμισι τόνους;

¶σε τι στοιχίζει σε εσένα το βάρος του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου. Το ερώτημα εδώ είναι τι στοιχίζει στους άλλους. Ήδη σε χώρες του βορρά, όπου η στάθμευση σε πολυόροφα πάρκινγκ είναι διαδεδομένη, οι εταιρείες που τα λειτουργούν ζητούν απαγόρευση ή τουλάχιστον περιορισμό στον αριθμό ηλεκτρικών που μπορούν να παρκάρουν ανά όροφο. Και είναι απλό, αφού το βάρος ενός ηλεκτρικού μπορεί να είναι και δύο φορές αυτό ενός συμβατικού αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να πιάνει μόνο μία θέση, όμως το δάπεδο στο οποίο πατάει, είναι σα να έχει στο ίδιο σημείο, δύο αυτοκίνητα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
TA 4 THELO PSAXNO