Με πρόστιμο τιμωρήθηκε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στον Καναδά, καθώς η ειδική βάση που είχε τοποθετήσει για τη μεταφορά ποδηλάτων έκρυβε την πινακίδα κυκλοφορίας, παρόλο που δεν υπήρχαν ποδήλατα επάνω.
Σε μείζον θέμα προς συζήτηση έχει εξελιχθεί στον Καναδά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, λόγω της βάσης που τοποθέτησε στο αυτοκίνητό του για να μπορεί να μεταφέρει το ποδήλατό του. Εφόσον λοιπόν ο Oscar Castellanos και η σύζυγός του επέστρεψαν από εκδρομή και κατέβασαν τα ποδήλατα από τη βάση, ένας αστυνομικός σε περιπολία τους επέβαλε πρόστιμο καθώς η άδεια βάση κάλυπτε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CTV News, το πρόστιμο ανήρθε στα 162 δολάρια Καναδά, δηλαδή περίπου 120 ευρώ, ενώ η ποινή βεβαιώθηκε για παράβαση του νόμου που αναφέρει πως «Κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να οδηγεί όχημα εάν η πινακίδα κυκλοφορίας δεν είναι στερεωμένη με ασφάλεια σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, ευανάγνωστη και ευδιάκριτη ανά πάσα στιγμή».
«Πλέον δεν ξέρω πως πρέπει να μεταφέρω τα ποδήλατα» λέει ο Castellanos
Όπως είναι φυσικό το θέμα σήκωσε μεγάλη συζήτηση αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που διαθέτουν ανάλογες βάσεις, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Oscar Castellanos πήρε θέση για το θέμα αναφέροντας πως: «Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει σχάρα ποδηλάτου και τώρα δεν είμαι καν σίγουρος πώς να μεταφέρω τα ποδήλατά μου».
Υπάρχουν ειδικές σχάρες με θήκες για πινακίδα λένε κάποιοι
Πολλοί ήταν αυτοί που τάχθηκαν στο πλευρό του Castellanos, ωστόσο στην αντίπερα όχθη, κάποιοι υπογράμμισαν πως υπάρχουν σχάρες οι οποίες διαθέτουν θήκες στο πίσω μέρος για να τοποθετούνται οι πινακίδες, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια γεγονότα. Υπήρξε φυσικά και η άποψη πως όντως υπάρχουν εκείνοι που αφήνουν τις βάσεις ποδηλάτων επίτηδες για να κρύβουν τις πινακίδες και να αποφεύγουν πρόστιμα που επιβάλλονται μέσω καμερών.
Καλή έρευνα πριν την αγορά
Σε κάθε περίπτωση οι πινακίδες κυκλοφορίας όπως σε όλες τις χώρες έτσι και στην Ελλάδα πρέπει όχι μόνον να υπάρχουν πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά και να φαίνονται. Οπότε αν έχετε βάση μεταφοράς ποδηλάτου ή σκοπεύετε να αγοράσετε καλό θα είναι να ελέγξετε τις επιλογές σας.
Σωστό ή λάθος το πρόστιμο;
-«Η βάση για τη μεταφορά ποδηλάτου αν και άδεια έκρυβε την πινακίδα» είπε ο αστυνομικός.
-«Πλέον δεν ξέρω πως μπορώ να μεταφέρω το ποδήλατο» υποστήριξε ο άνθρωπος που δέχτηκε το πρόστιμο.
-Υπάρχουν ειδικές βάσεις με χώρο για να τοποθετείται η πινακίδα, υποστηρίζουν αρκετοί.
Μήπως είναι υπερβολή ένα τέτοιο πρόστιμο; Εσύ πως μεταφέρεις τα ποδήλατα;