Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βενζίνη: Έρχεται έκπτωση στην αντλία στα μέσα Ιουνίου

Βενζίνη: Έρχεται έκπτωση στην αντλία στα μέσα Ιουνίου

5.017 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2022)

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βρει χώρο στα δημοσιονομικά της για να ανακουφίσει μέσω ενός νέου μέτρου τους οδηγούς.

Όπως συμβαίνει στο diesel

Μετά τις 13 Ιουνίου θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους πολίτες από το μεγάλο κόστος των καυσίμων. Πριν γίνει αυτό, θα προηγηθεί η ανακοίνωση για την πορεία των εσόδων το πρώτο 5μηνο του έτους, που σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται σε καλό δρόμο και επιτρέπουν την λήψη νέων παρεμβάσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκπτωση στην αντλία το πιο πιθανό σενάριο

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα ανακουφίσει τους οδηγούς, το επικρατέστερο πάντως σενάριο είναι να δούμε έκπτωση της τιμής της βενζίνης στην αντλία, όπως ακριβώς συμβαίνει στο diesel τους τελευταίους μήνες. Η επιδότηση στο diesel φτάνει αυτή την στιγμή τα 15 λεπτά ανά λίτρο, όμως στην βενζίνη, η έκπτωση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.

Μάστιγα η κερδοσκοπία στην βενζίνη στην Ελλάδα

Σα να μην έφτανε το γεγονός πως η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει πάρει ξανά την ανηφόρα, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να σημειώσουμε τις κερδοσκοπικές τάσεις που επικρατούν στην Ελλάδα. Αρκεί να αναφέρουμε πως το Μάιο η λιανική τιμή της βενζίνης ανέβηκε 10,2% και του diesel κίνησης, μόλις 1,5%, αν και η πρώτη ύλη για την παραγωγή των δύο αυτών καυσίμων είναι ίδια, το πετρέλαιο Brent.

Πιο συγκεκριμένα την 1η Μαΐου του 2022 η μέση τιμή, όπως αυτή ανακοινώνεται από το Παρατηρητήριο Τιμών ήταν στο 2,08 ευρώ το λίτρο, ενώ προχθές, 1η Ιουνίου η τιμή ήταν στο 2,29 ευρώ το λίτρο, διαφορά 21 λεπτά ή αύξηση  10,16%. Στο ίδιο διάστημα το diesel κίνησης αυξήθηκε μόλις 2,9 λεπτά ή σε ποσοστό στο 1,5%. Πιο συγκεκριμένα την 1η Μαΐου η μέση τιμή ήταν στο 1,855 ευρώ, ενώ την 1η Ιουνίου ήταν στο 1,884 ευρώ το λίτρο.

Αυτά λένε οι πρώτες εκτιμήσεις
- 20 λεπτά στο λίτρο η έκπτωση (πιθανότατα)
- Μάστιγα η κερδοσκοπία στην βενζίνη στην Ελλάδα
- Αυξήθηκε 10% η τιμή της βενζίνης σε ένα μήνα
- Αύξηση 1,5% στην τιμή του diesel
Αρκεί το μέτρο αυτό, εάν πράγματι έρθει, για να ανακουφιστούν οι οδηγοί στην Ελλάδα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
PEUGEOT