Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βενζίνη, ήπια υβριδικό και ηλεκτρικό το νέο Citroen C3 Aircross

 Σχολιάστε 
18.030 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2024)
Βενζίνη, ήπια υβριδικό και ηλεκτρικό το νέο Citroen C3 Aircross
9 Φωτογραφίες »

- Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Citroen C3 Aircross.
- Έως 136 άλογα.
- Μεγάλη απόσταση από το έδαφος.
- Μίνιμαλ καμπίνα με οθόνες και 5 ή 7 θέσεις.

Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Citroen C3 Aircross

Πριν από περίπου δύο μήνες η Citroen είχε αποκαλύψει τις πρώτες εικόνες και ένα μέρος των πληροφοριών που συνόδευαν το νέο C3 Aircross και σήμερα η γαλλική μάρκα επέστρεψε συμπληρώνοντας ουσιαστικά την παρουσίαση του νέου της SUV. H Citroen ανακοίνωσε τα συστήματα κίνησης με τα οποία θα εξοπλίζεται, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό, ενώ ανακοίνωσε και τις πρώτες τιμές για την αγορά της Γαλλίας.

Βενζίνη, ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό

Εφόσον έχουμε ήδη δει το μοντέλο, ας μεταβούμε απευθείας στις προδιαγραφές των συστημάτων κίνησης. Το νέο C3 Aircross στη βάση του θα εξοπλίζεται με τον 1,2 λίτρων τούρμπο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης PureTech ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και θα προσφέρει 103 άλογα. Στη συνέχεια το ίδιο μοτέρ θα λειτουργεί παράλληλα με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ, χάρη σε ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων που θα το εξοπλίζει. Η  ισχύς της συγκεκριμένης έκδοσης θα είναι 136 ίπποι.

Από κει και πέρα, διαθέσιμο θα είναι και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Θα εξοπλίζεται με μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 44 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων. Η Citroen είπε ότι το ηλεκτρικό crossover θα έχει τελική ταχύτητα 145 χλμ./ώρα και αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Όταν χρειαστεί φόρτιση, μέσω ενός γρήγορου φορτιστή συνεχούς ρεύματος 100 kW θα μπορεί να φορτίζει από το 20% σε 80% σε μόλις 26 λεπτά. Η Citroen υποσχέθηκε πως το 2025 θα ακολουθήσει και μία νέα έκδοση με αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Πάνω από 20 εκατοστά απόσταση από το έδαφος

Πέραν των κινητήρων η Citroen ανακοίνωσε και τις διαστάσεις του νέου C3 Aircross. Το μοντέλο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, καθώς έχει πλέον μήκος 4,39 μέτρα, πλάτος 1,79 μέτρα, ύψος 1,66 μέτρα και μεταξόνιο 2,670 μέτρα. Παράλληλα διαθέτει περισσότερα από 200 χλστ. απόσταση από το έδαφος. Η Citroen είπε μεταξύ άλλων πως το μοντέλο θα εξοπλίζεται με προβολείς LED και ζάντες 16 ή 17 ιντσών.

Μίνιμαλ καμπίνα με οθόνες, 5 ή 7 θέσεις

Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να δούμε επίσημα την καμπίνα του νέου Citroen C3 Aircross, η οποία διαθέτει μινιμαλιστική σχεδίαση και τα αναπαυτικά καθίσματα-πολυθρόνες Citroen Advanced Comfort που διαθέτουν επιπλέον αφρό 10 έως 15 χιλιοστά. Aλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα μικροσκοπικό ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα τιμόνι δύο ακτίνων, ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κλιματισμό και ασύρματο φορτιστή smartphone 15W. Οι Γάλλοι υποστήριξαν πως μία πλειάδα συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας θα συνοδεύουν το αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά τους χώρους και συγκεκριμένα αυτόν των αποσκευών ορίζεται από 460 έως και 1.600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση που θα βρίσκονται τα πίσω καθίσματα. Θυμίζουμε πως το μοντέλο θα προσφέρεται σε 5θέσια και 7θέδια διάταξη. Στην πρώτη περίπτωση η Citroen αναφέρει πως το πίσω κάθισμα είναι κατά 65 χιλιοστά πιο πίσω σε σχέση με την 7θέσια έκδοση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
OPEL