ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η πρώτη επαφή της ¶νγκελα Μέρκελ με το VW ID.3 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Βλέπει την παραγωγή του VW ID.3 η Μέρκελ

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

Την αντίστροφη μέτρηση για την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3 έχουν ξεκινήσει οι άνθρωποι της VW, καθώς σε έξι ημέρες από σήμερα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της μάρκας θα ξεκινήσει την κατασκευή του στο εργοστάσιο του Zwickau, παρουσία της Aνγκελα Μέρκελ!


Η παραγωγή του ID.3 θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της πόλης Zwickau στις 4 Νοεμβρίου 2019, κάτι που εκτός από πολύ σημαντικό γεγονός για τη μάρκα αποτελεί και για τη χώρα της Γερμανίας. Για αυτό ακριβώς το λόγο εκτός από τον διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Herbert Diess θα είναι εκεί για να παρακολουθήσει την πρώτη μονάδα να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής και η καγκελάριος της Γερμανίας, Aνγκελα Μέρκελ.
 
Η Volkswagen για να μπορέσει να κατασκευάσει το ID.3 χρειάστηκε να προχωρήσει στην μεταμόρφωση του εν λόγω εργοστασίου, το οποίο μετέτρεψε (και συνεχίζει) από μια εγκατάσταση κατασκευής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η σταδιακή μετατροπή του εργοστασίου άρχισε το 2018 και θα ολοκληρωθεί πλήρως το 2021. Τότε το Zwickau λέγεται πως θα είναι το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
 
Τέλος να σημειωθεί πως εκτός από τη μετατροπή των γραμμών παραγωγής, κατασκευάζονται συνολικά δώδεκα νέες αίθουσες και κτίρια στο εργοστάσιο του Zwickau προκειμένου να επιτευχθεί η προγραμματισμένη αύξηση της ημερήσιας παραγωγικής ικανότητας από 1.350 σε 1.500 οχήματα.

Mercedes
Audi