Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Όποιος καταφέρει να ικανοποιήσει τα πέντε κριτήρια που έθεσε η MICHELIN στο φετινό Le Mans, θα φύγει με 1 εκ. ευρώ. Αν δεν τα καταφέρει κανένας, τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν ένα ανεξάρτητο ακαδημαϊκό

Όποιος καταφέρει να ικανοποιήσει τα πέντε κριτήρια που έθεσε η MICHELIN στο φετινό Le Mans, θα φύγει με 1 εκ. ευρώ. Αν δεν τα καταφέρει κανένας, τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν ένα ανεξάρτητο ακαδημαϊκό ινστιτούτο.

Βραβείο 1 εκ. ευρώ από την MICHELIN

2.130 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2014)

Στη φετινή διοργάνωση των 24 Ωρών του Le Mans, εισάγεται το βραβείο MICHELIN Total Performance Award, ένα βραβείο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Όπως το είχε ανακοινώσει η MICHELIN και το επιβεβαίωσε η ACO (Automobile-Club de l Ouest – ACO), κατά την διοργάνωση του 2014 των 24 Ωρών του Le Mans εισάγεται το βραβείο MICHELIN Total Performance Award, που προορίζεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της καινοτομίας, τόσο στο αγωνιστικό μέρος όσο και στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας. Σε συμφωνία με τη Λέσχη ACO, ένα έπαθλο ενός εκατομμυρίου ευρώ θα καταβληθεί από τη MICHELIN στον πρώτο αγωνιζόμενο που θα επιτύχει, κατά τη διάρκεια της κούρσας, να συγκεντρώσει πέντε κριτήρια όπου συνδυάζονται επιδόσεις, χιλιομετρική απόδοση και ενεργειακή αποτελεσματικότητα. Εάν δεν υπάρξει τέτοια περίπτωση αυτό το ποσό θα δοθεί σε ένα ανεξάρτητο ακαδημαϊκό ινστιτούτο, για την χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα.Τα πέντε κριτήρια που ισχύουν για την απονομή του βραβείου MICHELIN Total Performance Award είναι τα εξής:• 1ο Κριτήριο: η νίκηΜόνον ο αγωνιζόμενος που θα νικήσει στη γενική κατάταξη των 24 Ωρών του Le Mans θα μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο.• 2ο Κριτήριο: η επίδοση σε έναν γύροΤο αυτοκίνητο που θα κερδίσει θα πρέπει να έχει κάνει τον καλύτερο γύρο στον αγώνα.• 3ο Κριτήριο: απόσταση ρεκόρΤο πλήρωμα που θα νικήσει θα πρέπει να έχει διανύσει απόσταση μεγαλύτερη από το ρεκόρ του αγωνίσματος. Αυτό το ρεκόρ αναφοράς καθιερώθηκε το 2011, και σήμερα αντιστοιχεί σε κάλυψη 5.410 χλμ. μέσα σε 24 ώρες.• 4ο Κριτήριο: μείωση της κατανάλωσης ενέργειαςΟ νικητής θα πρέπει να καταγράψει κατανάλωση ενέργειας μικρότερη κατά 15% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ενεργειακών καταναλώσεων του συνόλου των LM P1 που μπήκαν στην κατάταξη των 24h του Le Mans 2013.• 5ο Κριτήριο: μειωμένη κατανάλωση ελαστικώνΟ αριθμός των σετ ελαστικών που θα έχει χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια του αγώνα το πλήρωμα που θα νικήσει, θα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος με 9 σετ.Το βραβείο MICHELIN Total Performance Award θα ανταμείψει τον πιο αποτελεσματικό αγωνιζόμενο, όποια μάρκα ελαστικών κι αν έχει χρησιμοποιήσει.Αυτό το βραβείο ακολουθεί μια μακρά παράδοση της MICHELIN που ήδη το 1908, είχε αθλοθετήσει ένα Μεγάλο Βραβείο MICHELIN ποσού 100 000 φράγκων, για να ανταμείψει τον πρώτο αεροπόρο που θα κατάφερνε να απογειωθεί από το Παρίσι και να προσγειωθεί στην κορυφή του όρους Puy de Dôme, στην Ωβέρνη. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN