ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βραβεύτηκε ο 2.5 λτρ.TFSI κινητήρας της Audi.

Βραβεύτηκε ο 2.5 λτρ.TFSI κινητήρας της Audi.

Βραβεύτηκε ο 2.5 λτρ.TFSI κινητήρας της Audi

6.293 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2017)

Τον τίτλο του διεθνή κινητήρα της χρονιάς έλαβε και πάλι η Audi, στην κατηγορία 2 έως 2,5 λίτρων, για τον κινητήρα 2,5 TFSI, αποτελώντας τη 13η συνολικά επιτυχία της εταιρείας με τους τέσσερις κύκλους.

«Ο πεντακύλινδρος κινητήρας έχει συνδεθεί με το σήμα της Audi για περισσότερα από 40 χρόνια και συνεχίζουμε να τον βελτιώνουμε και να τον αναπτύσουμε. Το περασμένο έτος παρουσιάσαμε το Audi TT RS (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σε λίτρα/100 χλμ: 8,5 - 8,2 , συνδυασμένες εκπομπές CO2 σε γρ/ χλμ: 194 - 187 ), το μοντέλο στο οποίο τοποθετήθηκε κάνοντας το ντεμπούτο του ο νέος κινητήρας», δήλωσε ο Peter Mertens, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την  Ανάπτυξη της Τεχνολογίας Audi.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Οι κριτές εξήραν την απόδοση του πεντακύλινδρου κινητήρα, που θυμίζει ιδιαίτερα τη μηχανή rally του Group Β της δεκαετίας του 1980. Ο σημερινός πεντακύλινδρος είναι 26 κιλά  ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του, κυρίως λόγω της αλλαγής του στροφαλοθάλαμου από ελαφρύτερο κράμα αλουμινίου επιτρέποντας στους προγραμματιστές της Audi να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω την κατανομή φορτίου των αξόνων για βελτιωμένο χειρισμό.
Ο 2,5 TFSI είναι διαθέσιμος στο TT RS Coupé και TT RS Roadster, ενώ παράλληλα εφοδιάζει και το RS3 Sedan και RS3 Sportback. Με ιπποδύναμη 400 ίππους και ροπή 400 Nm ο κινητήρας αυτός είναι ο πιο ισχυρός πεντακύλινδρος παραγωγής στην παγκόσμια αγορά. Ο κινητήρας επιταχύνει το RS3 Sportback από 0 σε 100 χλμ./ ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα και των δύο μοντέλων είναι 250 χλμ./ ώρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί προαιρετικά στα 280 χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
OPEL