ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Cybercab: Ντεμπούτο για το robotaxi της Tesla!

2.706 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2024)
Cybercab: Ντεμπούτο για το robotaxi της Tesla!
17 Φωτογραφίες »

- Πριν από το 2027 στην παραγωγή με τιμή στα 27,5 χιλιάρικα.
- Ευρύχωρο εσωτερικό για δύο επιβάτες.
- Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, χωρίς καθρέπτες και πίσω τζάμι.
- Πρεμιέρα και για 20θεσιο αυτόνομο Robovan.

Αυτόνομο ντουέτο από την Tesla

Η Tesla αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο robotaxi της σε εκδήλωση στις ΗΠΑ. Το εν λόγω αυτοκίνητο που ονομάστηκε επίσημα Cybercab, έχει σχεδιαστική έμπνευση από το Cybertruck και όπως έγινε γνωστό θα είναι διαθέσιμο προς πώληση και σε ιδιώτες. Μαζί με το robotaxi, η αμερικανική φίρμα αποκάλυψε και το αυτόνομο 20θέσιο Robovan.

Πριν από το 2027 στην παραγωγή με τιμή στα 27,5 χιλιάρικα

Κάνοντας την αρχή από το Tesla Cybercab, είναι εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk, η παραγωγή θα ξεκινήσει πριν από το 2027 και ότι το μοντέλο θα κοστίζει λιγότερο από 30.000 δολάρια (περίπου 27.500 ευρώ), στην αρχική του τιμή.

Ευρύχωρο εσωτερικό για δύο επιβάτες

Το Cybercab είναι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου έχει σχεδιαστεί χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, με αποτέλεσμα η καμπίνα του να είναι ακόμα πιο ευρύχωρη από ένα τυπικό ΙΧ. Το εσωτερικό είναι εξαιρετικά μινιμαλιστικό, προσφέροντας καθίσματα για δύο επιβάτες, ενώ διαθέτει μια μεγάλη κεντρική οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας.

Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, χωρίς καθρέπτες και πίσω τζάμι

Όπως το Cybertruck, το εξωτερικό του Cybercab κυριαρχείται από μια ενιαία φωτεινή LED μπάρα, μπρος και πίσω, η οποία τρέχει από τη μία άκρη στην άλλη, δίνοντάς του μια φουτουριστική εμφάνιση. Όμως, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Cybercab είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όπως τα φτερά της πεταλούδας. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εμπνευσμένο από τα υπεραυτοκίνητα, όμως έχουν και πρακτική προσέγγιση, καθώς θεωρητικά θα βοηθήσουν τους επιβάτες κατά την είσοδο και έξοδό τους. Οι τροχοί είναι κλειστοί για να ευνοούν την αεροδυναμική, ενώ δια τις απουσίας τους... λάμπουν οι πλευρικοί καθρέπτες και το πίσω τζάμι, μιας και δεν χρειάζονται από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι αυτόνομο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
HUYNDAI
BIG VANS BEST BUY