Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Trendy, φτηνά, ηλεκτρικά & SUV - Αυτά είναι τα Citroen C3 & Hyundai Inster

 Σχολιάστε 
6.467 Επισκέψεις στο άρθρο
Trendy, φτηνά, ηλεκτρικά & SUV - Αυτά είναι τα Citroen C3 & Hyundai Inster
2 Φωτογραφίες »

- Θα είναι φθηνά για ηλεκτρικά, θα κοστίζουν κοντά στις 20+ χιλιάδες ευρώ
- Έχουν μικρές διαστάσεις με αυξημένη απόσταση (μίνι SUV)
- 113 άλογα & εργοστασιακή αυτονομία 320 χλμ. έχει το C3
- Φορτίζεις άλλες ηλεκτρικές συσκευές με το Inster, που έχει range έως 355 χλμ.

113 άλογα & εργοστασιακή αυτονομία 320 χλμ. θα έχει το C3

Τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν, ο κόσμος διψά για SUV. Για αυτό και οι εταιρείες προσαρμόζουν την στρατηγική τους λανσάροντας καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα, ακόμη και στις πιο μικρές κατηγορίες. Εμείς παρακάτω θα αναλύσουμε τα νέα Citroen C3 και Hyundai Inster τα οποία ως αιχμή του δόρατός τους θα έχουν την τιμή αφού θα είναι φθηνά για ηλεκτρικά (σ.σ. κοντά στις 20.000 ευρώ). Δύο μοντέλα μικρών διαστάσεων, αλλά με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
 
Ξεκινάμε με το Citroen e-C3, την 4η γενιά του δημοφιλούς supermini μοντέλου, που εντάσσεται πια στην κατηγορία των μικρών SUV. Σε πρώτο στάδιο θα λανσαριστεί σε μία έκδοση 113 ίππων, με τελική ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα στα 11 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό σύνολο φέρει μπαταρία 44 kWh για εργοστασιακή αυτονομία στα 320 χιλιόμετρα.

Φορτίζεις άλλες ηλεκτρικές συσκευές με το Inster, που έχει range έως 355 χλμ.

Όσον αφορά το Inster, προσφέρεται σε δύο επιλογές κινητήρων. Στην βάση της γκάμας είναι η έκδοση Standard, που αποτελείται από ένα ηλεκτρομοτέρ 97 ίππων και μία μπαταρία 42 κιλοβατώρων (θεωρητική αυτονομία πάνω από 300 χλμ.).
 
Έπειτα είναι η έκδοση Long Range, στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας έχει ίδια ροπή (147 Nm) αλλά μεγαλύτερη ισχύ (115 PS). Μεγαλύτερης χωρητικότητας είναι και η μπαταρία του (49 kWh), με την Hyundai να στοχεύει σε αυτονομία 355 χλμ.. Σημαντικό πλεονέκτημα για το Inster είναι πως έχει λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L), δηλαδή μπορεί να φορτίζει εξωτερικές ηλεκτρικές συσκευές (110V/220V), χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό.

Το C3 έχει στάνταρ την ανάρτηση της Citroen, που καταπίνει όλες τις λακκούβες & εξασφαλίζει super άνεση

Και πού ξεχωρίζουν, πραγματικά, τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV πόλης; Από την μία πλευρά, highlight για το e-C3 θεωρούμε τη… θεϊκή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, η οποία για πρώτη φορά προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό του C3. Είναι η εκείνη η μαλακή ανάρτηση που εξασφαλίζει super άνεση σε οδηγικό επίπεδο, καταπίνοντας τις λακκούβες και απορροφώντας τους όποιους κραδασμούς.

Μεγάλες οθόνες & υλικά που εξάγονται από το ζαχαροκάλαμο βλέπουμε στο εσωτερικό του Hyundai

Στο 4-θέσιο Inster, τώρα, ξεχωρίζουν δύο πράγματα. Όπως αναφέρει η μάρκα, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι συρόμενα, την ώρα που στο εσωτερικό του χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά πολυαιθυλενίου (PET) από μπουκάλια και βιο-πολυπροπυλενίου που εξάγεται από ζαχαροκάλαμο.
 
Διαβάστε περισσότερα στις γραμμές που ακολουθούν για τα βασικά χαρακτηριστικά των Citroen e-C3 και Hyundai Inster

Σελίδα 2Σχεδίαση: Με εντυπωσιακούς προβολείς εμπρός & boxy design στο πίσω μέρος
Σελίδα 3Εσωτερικό: Έχουν μοντέρνο & ψηφιακό εσωτερικό (10άρα οθόνη) αλλά διαφορετικής λογικής πίνακα οργάνων
Σελίδα 4Φορτωμένα με τεχνολογίες & πολλά συστήματα ασφάλειας
Hyundai
NISSAN