Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O Sergio Marchionne απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης ή εξαγοράς της Jeep.

«Δεν πωλείται η Jeep»

1.875 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2018)

O Μarchionne ξεκαθάρισε ότι η Jeep δεν πρόκεται να φύγει από τον έλεγχο του FCA Group παρά τις προσφορές. Είναι όμως ο λόγος του... «συμβόλαιο»;

Aρνητικός φάνηκε πως είναι ο Sergio Marchionne στο ενδεχόμενο εξαγοραστεί η Jeep από τους Κινέζους και να φύγει από τον έλεγχο του FCA Group.

Βέβαια, την περασμένη Ανοιξη ο CEO της Fiat ήταν αυτός που άφηνε να εννοηθεί πως υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να γίνει κάποιο τέτοιο deal, ισχυριζόμενος ότι η Jeep έχει πολύ στέρεες βάσεις, αρκετές για να μην χρειάζεται κάποιο όμιλο από πίσω της. Λίγους μήνες αργότερα, ο πρόεδρος της Great Wall, κ. Wang Fengyiang αποκάλυψε ότι είχε μεγάλο ενδιαφέρον να εξαγοράσει την Jeep και ότι ήδη είχαν γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές.
 
Στο περιθώριο πάντως της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Detroit, o Sergio Marchionne απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης ή εξαγοράς της Jeep. Tα ακριβή του λόγια ήταν: « Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σπάσουμε τον όμιλο και να δώσουμε την Jeep στους Κινέζους. Είμαστε ικανοποιημένη με την συνεργασία μας με την GAC. Έχουν μεγάλες προσδοκίες».

Θα πρέπει άραγε να πάρουμε τα λόγια του «συμβόλαιο» ή είναι άλλη μια κίνηση τακτικής από μέρους του;  Υπενθυμίζουμε ότι στο θέμα κατασκευής ενός SUV μοντέλου από την Ferrari ο ίδιος ο Marchionne στις αρχές του 2017 διαβεβαίωνε ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει, ωστόσο εδώ και λίγες μέρες ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το πρώτο Ferrari crossover/SUV θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμο μέσα στο 2018…
 

Mercedes
VW