Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δραματικές οι εξελίξεις για το σκάνδαλο dieselgate...
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δραματικές οι εξελίξεις για το σκάνδαλο dieselgate...

Dieselgate: Σύλληψη κορυφαίου στελέχους της VW

2.967 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2017)

Συνελήφθη πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση dieselgate για την Volkswagen, στην Florida της Αμερικής.

Οι συνέπειες του σκανδάλου dieselgate συνεχίζουν να είναι ορατές και, στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, το FBΙ προχώρησε στην σύλληψη του Oliver Schmidt, ενός σημαντικού προσώπου για την VW Αμερικής.

O Oliver Schmidt.

O Oliver Schmidt.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Συγκεκριμένα, ο Schmidt ήταν ο διευθύνων σύμβουλος σε θέματα συμμόρφωσης με προδιαγραφές ρύπων για την Volkswagen στις ΗΠΑ και η σύλληψή του έγινε την Παρασκευή, με τις κατηγορίες συνομωσίας για απάτη εις βάρος της χώρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, o Schmidt είχε αποπειραθεί να πείσει τους ελεγκτές ότι οι εκτός προδιαγραφών ρύποι στους κινητήρες diesel της εταιρείας, που για πρώτη φορά επισημάνθηκαν το 2014, ήταν αποτέλεσμα τεχνικών προβλημάτων. Το FBI συμπληρώνει τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι ο Schmidt «παρουσίαζε λόγους για το γεγονός διαφορετικούς από το ότι η VW σκόπιμα έκλεβε στις μετρήσεις ρύπων, προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει να πουλά diesel οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η σύλληψη του Schmidt είναι αποτέλεσμα μιας συνεχόμενης έρευνας γύρω από το dieselgate, ενώ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και ένα στέλεχος από την Νότια Κορέα για πλαστογράφηση εγγράφων σχετικά με εκπομπές ρύπων. Οι εξελίξεις στο ζήτημα φαίνεται να είναι δραματικές, καθώς η ίδια η VW έχει εκδόσει προειδοποίηση στα σημαντικά στελέχη της με έδρα την Γερμανία, να μην βγουν από την χώρα, μετά από απειλές για περισσότερες ακόμα συλλήψεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
NOS AXIZEI