Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βλέπετε το πρωτότυπο του ηλεκτρικού Renault 5.

Διπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων θέλει η Renault το 2021

2.157 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

Στον διπλασιασμό των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της στοχεύει για το 2021 η Renault. Δείτε τον αριθμό που θέλει να «πιάσει» η μάρκα και πως αναλύεται στις επιμέρους κατηγορίες.


Η περεταίρω ώθηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι ο βασικός στόχος της Renault για το 2021, καθώς σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού σκοπός της εταιρείας είναι ο υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων. Η είδηση αυτή προέρχεται από το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές μέσα από την μάρκα, που αναφέρουν πως η Renault επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων για το 2021 σε πάνω από 350.000 μονάδες.
 
Όπως μάλιστα αναλύεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί χοντρικά σε περίπου 150.000 μονάδες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και περίπου 200.000 μονάδες υβριδικών αυτοκινήτων.
 
Ένας από τους βασικούς λόγους αυτού του στόχου είναι βεβαίως η πίεση που ασκείται στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων τους, ειδικά στην Ευρώπη. Έτσι η πρωταρχική μέθοδος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η ηλεκτροδότηση των αυτοκινήτων, ειδικότερα από τη στιγμή που οι κανονισμοί τόσο εντός της ΕΕ, αλλά και σε άλλες ηπείρους γίνονται ακόμα πιο αυστηροί με την πάροδο των χρόνων.
 
Ως εκ τούτου, για να αυξήσει τις πωλήσεις της, η Renault θα χρειαστεί περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Η γαλλική μάρκα έχει υποσχεθεί την έλευση ενός ηλεκτρικού Megane, καθώς την επιστροφή των κλασικών Renault 5 και 4, τα οποία εξελίσσονται και θα φτάσουν εξοπλισμένα με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Θυμίζουμε πως ο Όμιλος Renault σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 10 ηλεκτρικά έως το 2025 ως μέρος του σχεδίου «Renaulution» που χαρτογραφεί τη μελλοντική στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Hyundai
NISSAN