Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Ανανεωμένο Mazda 2 hybrid – Το Yaris της Mazda

 Σχολιάστε 
10.660 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2024)
Δοκιμή: Ανανεωμένο Mazda 2 hybrid – Το Yaris της Mazda
2 Φωτογραφίες »

- Είναι στην ουσία το υβριδικό Yaris με σήματα της Mazda
- Έχει ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση σε προφυλαχτήρα και φώτα
- Καίει 3,8 λτ. στην πόλη και 4,2 μικτά
- 300 ευρώ φθηνότερο από το Yaris, αλλά με 3 χρόνια μικρότερη εγγύηση μπαταρίας (8 VS 11 χρόνια)

Το Mazda 2 hybrid είναι στην ουσία το υβριδικό Yaris με σήμα της Mazda

Το ανανεωμένο Mazda 2 hybrid δεν έχει παρά λίγες βδομάδες που έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά και προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το «δίδυμο αδερφό» του, το Toyota Yaris hybrid.

Το μικρό υβριδικό της Mazda, είναι γόνος της συνεργασίας των δύο ιαπωνικών εταιρειών και πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο από το mild hybrid Mazda 2. Στην ουσία πρόκειται για το Yaris hybrid με σήμα Mazda και μικρές διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση.

Έχει ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση σε προφυλαχτήρα και φώτα

Που εντοπίζονται αυτές οι διαφορές; Κατά κύριο λόγο στο εμπρός μέρος με ένα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, στον οποίο ενσωματώνεται η χαρακτηριστική πολυγωνική γρίλια, ως μια σαφής αναφορά στη σχεδιαστική γλώσσα της Mazda. Έπειτα, αλλαγές διακρίνουμε και στο πίσω μέρος εκεί όπου τα φώτα ενώνονται μέσω μίας φάσας στο χρώμα του αμαξώματος (μαύρη στο Yaris), η οποία διακοσμείται με το έμβλημα της Mazda και το δικό της ξεχωριστό σηματάκι «hybrid».


Το υβριδικό Mazda 2 είναι γόνος της συνεργασίας των ιαπωνικών Mazda-Toyota και πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο από το mild hybrid Mazda 2
2 Φωτογραφίες »

Το υβριδικό Mazda 2 είναι γόνος της συνεργασίας των ιαπωνικών Mazda-Toyota και πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο από το mild hybrid Mazda 2

Καίει 3,8 λτ. στην πόλη και 4,2 μικτά

Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι η «καρδιά» του Mazda 2, δηλαδή το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο των 116 που έρχεται αυτούσιο από το Yaris και χαρίζει εξαιρετική οικονομία κίνησης. Έχει πραγματική μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ., ενώ μέσα στην πόλη πέφτει ακόμα περισσότερο στα 3,8 λτ..

300 ευρώ φθηνότερο από το Yaris, αλλά με 3 χρόνια μικρότερη εγγύηση για τη μπαταρία

Το Mazda 2 hybrid είναι διαθέσιμο από 20.942 ευρώ (δείτε εδώ τιμές και εξοπλισμούς του Mazda 2 hybrid) και είναι το πιο προσιτό  μικρό υβριδικό μοντέλο με διαφορά 328 ευρώ από το Toyota Yaris. Βέβαια συγκριτικά με το μικρό της Toyota «χάνει» σε εγγύηση, αφού παρά την πολύ καλή εγγύηση 6 ετών ή 150.000 χλμ. στα μηχανικά μέρη και 8 ετών στην μπαταρία, η Toyota προσφέρει 180.000 χλμ. ή 6 έτη στα μηχανικά μέρη και 11 χρόνια για την υβριδική μπαταρία.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική δοκιμή του Nissan Qashqai 1,3 140 PS Hybrid.

Σελίδα 2Σχεδίαση – εσωτερικό: Σύγχρονο με ποιοτική καμπίνα και καλούς χώρους
Σελίδα 3Κινητήρας: Οικονομικός και αποδοτικός
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ευκολοδήγητο και ευχάριστο
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
VW