Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Νέο Citroen C4 C-Cross με 130 PS

(22/1/2021)
Δοκιμή: Νέο Citroen C4 C-Cross με 130 PS
15 Φωτογραφίες »

Με το C4 C-Cross, η Citroen έρχεται να καταδείξει για ακόμη μια φορά πως κατέχει άριστα την «τέχνη της διαφορετικότητας». Δοκιμάζουμε την κορυφαία diesel έκδοση της ολοκαίνουργιας γαλλικής πρότασης, που με τον διττό της χαρακτήρα έρχεται να ταράξει τα νερά στα μικρομεσαία οικογενειακά.


What is new
- Σχεδίαση με στοιχεία διαφόρων κατηγοριών
- Κορυφαία πρακτικότητα και ευρυχωρία
- 1,5 diesel με 130 άλογα και αυτόματο κιβώτιο
- Καίει 6,5 λτ./100 χλμ. 
- Μοναδική άνεση
- Από 25.200 ευρώ (έκδοση δοκιμής)

Δύσκολη άσκηση το ακριβές πλαίσιο δράσης για το νέο Citroen C4. Σαν όνομα (στα έντυπα των Γάλλων τουλάχιστον) και με μήκος 4,36 μ. τοποθετείται στην καρδιά των μικρομεσαίων. Η ελληνική αντιπροσωπεία όμως του πρόσθεσε και το C-Cross το οποίο μαζί με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος δείχνει τον crossover στόχο. Η κλίση της οροφής πίσω θυμίζει κουπέ. Μπερδεύτηκες; Το ίδιο και εμείς. Το σίγουρο φίλε αναγνώστη είναι πως το νέο Citroen C4 είναι αυτό το διαφορετικό που περιμένεις από τη γαλλική φίρμα, που έχει στο DNA της την καινοτομία και την κάπως αλλιώτική προσέγγιση των θεμάτων. Ας κρατήσουμε το «Ο νέος εκπρόσωπος της Citroen στην μικρομεσαία κατηγορία έχει crossover χαρακτήρα» και ας προχωρήσουμε.

Ξεχωρίζει και αυτό είναι σημαντικό
Σίγουρα η σχεδίαση του νέου Citroen C4 C-Cross είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όμως όχι. Ντόρος να γίνεται, και αυτό το θέλουν οι κατασκευαστές. Αυτή τη διαφορετικότητα του νέου Citroen C4 C-Cross οι οπαδοί κυρίως της φίρμας την αποθεώνουν. Όπως αποθέωσαν το νέο μοντέλο με εκδηλώσεις θαυμασμού στη θέα του. Είναι ιδιαίτερο το νέο μοντέλο της Citroen από όπου και να το κοιτάξεις, To look στο μπροστινό μέρος έχει στοιχεία που πρωτοείδαμε στο ανανεωμένο C3 και που χαρακτηρίζεται από τα λεπτά LED φώτα, τα οποία με τη σειρά του διαμορφώνουν σε κάθε πλευρά ένα «V». Αυτό οριοθετεί τους βασικούς προβολείς του αυτοκινήτου (τεχνολογίας led, όπως και τα φώτα ημέρας και ομίχλης). Στο πίσω μέρος, που μας άρεσε περισσότερο, την παράσταση κλέβει η κεκλιμένη κολόνα και το σπόιλερ στο παρπρίζ. Στο πλάι ο δυναμισμός ενισχύεται από τα airbumps, τους τονισμένους θόλους των τροχών και τις εντυπωσιακές ζάντες. Μέσα σε όλα «τρέχει» και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εξατομίκευσης με 31 διαθέσιμους συνδυασμούς και που περιλαμβάνει 7 χρώματα αμαξώματος,5 χρωματικά «πακέτα», καθώς και 6 επιλογές για το εσωτερικό.

Και πόσο κοστίζει είπαμε;
Η αλήθεια είναι πως οι τιμές του νέου Citroen C4 C-Cross είναι ανταγωνιστικές μιας και παραπέμπουν σε μικρότερα μοντέλα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον εξοπλισμό. Το αντίθετο μάλιστα, αφού η «βασική» έκδοση Feel της ελληνικής αγοράς είναι η δεύτερη από το εργοστάσιο. Έτσι το βενζινοκίνητο 1,2 των 100 ίππων ξεκινάει από τα 17.950 ευρώ, ενώ η έκδοση των 130 ίππων τιμάται στα 21.250 ευρώ στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Feel Pack (23.650 ευρώ με το αυτ

Κινητήρας, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Hyundai
OPEL