ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Kia Picanto, ολική ανανέωση

1.006 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2024)
Δοκιμή: Kia Picanto, ολική ανανέωση
2 Φωτογραφίες »

- Νέα σχεδίαση εμπνευσμένη από τα SUV της μάρκας
- Αποδίδει 79 άλογα (από 83) χάνοντας σε επιδόσεις, αλλά τώρα δεν πληρώνει τέλη
- Με στάνταρ οθόνη αφής 8ΆΆ και ψηφιακό πίνακα οργάνων
- Από 16.790 ευρώ, με 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service

Νέα σχεδίαση εμπνευσμένη από τα SUV της μάρκας

Το Kia Picanto ανανεώθηκε ριζικά παραμένοντας μία από τις λίγες πλέον προτάσεις στην κατηγορία των μίνι. Μία κατηγορία που στηρίζει πολλά αφενός στο συναίσθημα που προκαλεί η εμφάνιση, αφετέρου στην ουσία (βλ. πρακτικότητα και οικονομία), γι αυτό και η Kia φρόντισε να κάνει ένα ολικό λίφτινγκ στο Picanto.

Συγκεκριμένα, το μπροστά μέρος είναι εμπνευσμένο από το SUV Niro και έχει νέα φώτα σε σχήμα «T», τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής μπάρας χρωμίου. Ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο προφυλαχτήρας με την μεγάλη γρίλια, τους διακοσμητικούς αεραγωγούς και τις αιχμηρές εσοχές, προσδίδοντάς δυναμικά χαρακτηριστικά και αρκετά πιο σύγχρονη σχεδιαστική εικόνα. Μια εικόνα που ενισχύεται σημαντικά και στο πίσω μέρος τώρα, όπου πάλι τα φώτα έχουν το «T» μοτίβο και ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτιζόμενη μπάρα.

Αποδίδει 79 άλογα από 83, χάνοντας σε επιδόσεις, αλλά δεν πληρώνει τέλη

Ο Kappa II ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,2 λτ. που δοκιμάζουμε εξακολουθεί να είναι η πηγή ισχύος του Picanto (υπάρχει και ο 1.000άρης με 63 άλογα, όχι όμως και ο τούρμπο με τα 100), ο οποίος πλέον αποδίδει 79 άλογα από 83. Συνολικά η μείωση ατόνησε τις επιδόσεις του μίνι της Kia, ωστόσο από την άλλη μείωσε την πραγματική κατανάλωση από τα 5,7 στα 5,5 λτ./100 χλμ. και το κυριότερο απαλλάσσει το Picanto από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.


Η μίνι κατηγορία στηρίζει πολλά στα συναισθήματα που προκαλεί η εμφάνιση, γιΆ αυτό και η Kia φρόντισε να κάνει ολικό λίφτινγκ στο Picanto
2 Φωτογραφίες »

Η μίνι κατηγορία στηρίζει πολλά στα συναισθήματα που προκαλεί η εμφάνιση, γιΆ αυτό και η Kia φρόντισε να κάνει ολικό λίφτινγκ στο Picanto

Με στάνταρ οθόνη αφής 8ΆΆ και ψηφιακό πίνακα οργάνων

Οι αλλαγές στην καμπίνα έχουν μικρότερη έκταση, με την Kia να εγκαθιστά μια 8 ιντσών οθόνη με Bluetooth στάνταρ από τη βασική έκδοση (πριν ερχόταν με 7άρα οθόνη από την μεσαία έκδοση) πάνω από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς και έναν πίνακα οργάνων με οθόνη 4,2 ιντσών και ψηφιακές ενδείξεις.

Από 16.790 ευρώ, πλούσια εξοπλισμένο, με 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Νεανικό και μοντέρνο συνολικά
Σελίδα 3Κινητήρας: Οικονομικός και αστικής χρήσης
Σελίδα 4Στο δρόμο: Σίγουρο και άνετο στο δρόμο
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Kia Picanto
Autotriti.gr
OPEL