Ebro: Το ηλεκτρικό αγροτικό των Ισπανών βγαίνει στην αγορά το 2025

2.861 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Ebro: Το ηλεκτρικό αγροτικό των Ισπανών βγαίνει στην αγορά το 2025
2 Φωτογραφίες »

- Η Ebro ειδικευόταν στην παραγωγή επαγγελματικών και αγροτικών
- Θα αποδίδει 300 άλογα
- Βασίζεται στο δάπεδο του Navara αλλά είναι πιο φουτουριστικό
- Ετοιμάζει μεσαίο van βασισμένο στο Nissan e-NV200

Η Ebro ειδικευόταν στην παραγωγή επαγγελματικών και αγροτικών

Η αλήθεια είναι πως όταν αναφερόμαστε σε ισπανικές φίρμες, το μυαλό μας (ειδικά των νεότερων σε ηλικία) δεν πάει κάπου πέραν της SEAT. Και όμως, η χώρα της Ιβηρικής μετρά μακρά παράδοση στην παραγωγή οχημάτων, με σωρεία εταιρειών, με τις περισσότερες όμως να αποτελούν παρελθόν. Μία εξ αυτών, η Ebro trucks (μέλος της Motor Iberica). Ιδρύθηκε το 1954 στη Βαρκελώνη και η ειδίκευσή της ήταν η κατασκευή επαγγελματικών μοντέλων και φορτηγών της Ford. Αργότερα με την εξαγορά άλλων ισπανικών εταιρειών (Fadisa, Aisa, Siata και Viasa) ξεκίνησε να κατασκευάζει επαγγελματικά μοντέλα άλλων κατασκευαστών με το δικό της σήμα, όπως ήταν για παράδειγμα διάφορα μοντέλα της Jeep και το van Romeo της Alfa Romeo. Το 1979, η Nissan προχώρησε στην εξαγορά του 34% της εταιρείας και μέχρι το 1987, όταν και η Ισπανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ολοκληρώσει την πλήρη εξαγορά της.

Θα αποδίδει 300 άλογα

H εταιρεία αναφέρει πως το επερχόμενο Ebro θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα (άρα θα είναι και τετρακίνητο) οι οποίοι θα αποφέρουν ισχύ 300 ίππων και η αυτονομία του θα φτάνει τα 440 χλμ., σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

Βασίζεται στο δάπεδο του Navara αλλά είναι πιο φουτουριστικό

Το ηλεκτρικό αγροτικό της Ebro είναι χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα του Navara, με τα δύο αυτοκίνητα να μοιράζονται κάποια κοινά στοιχεία στην εμφάνισή τους, κυρίως όσον αφορά το σουλούπι τους. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι η πιο «άγρια» προσέγγιση στην μάσκα του Ebro, καθώς και κάποιες μικροδιαφορές στα μπρος και πίσω φώτα. Τέλος, όσον αφορά το σύστημα infotainment, oι Ισπανοί αναφέρουν πως έχουν προσδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, με τη δυνατότητα χρήσης Apple Play και Android Auto.

Ετοιμάζει μεσαίο van βασισμένο στο Nissan e-NV200

Όπως αναφέρουν οι κύκλοι της νέας ηγεσίας, πέραν της κυκλοφορίας του pick-up εντός του 2025, η Ebro θα αφοσιωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ υπάρχουν και πλάνα για μεσαίο van βασισμένο στο Nissan e-NV200, Οι Ισπανοί θα αποτελέσουν το νέο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικών pick-up και επαγγελματικών οχημάτων όπως στο παρελθόν. 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat