ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ελλάδα: 780 οδηγοί πλήρωσαν 135.000 ευρώ λόγω του Traffistar!

Ελλάδα: 780 οδηγοί πλήρωσαν 135.000 ευρώ λόγω του Traffistar!

4.865 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2024)

- Τα συστήματα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου δουλεύουν... υπερωρίες!
- Μέσω του Traffistar εντοπίστηκαν 780 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας.
- Το σύστημα ανίχνευσης αντίθετης κίνησης μείωσε τα φαινόμενα 90%!
- Αποτελεσματικά τα συστήματα ζύγισης βαρέων οχημάτων & οι ευφυείς ταχογράφοι.

Τα συστήματα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου δουλεύουν... υπερωρίες!

780 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας κατέγραψε το σύστημα Traffistar στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. Στο ίδιο χρονικό διάστημα το πιλοτικό σύστημα ανίχνευσης αντίθετης κίνησης φάνηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό μειώνοντας τα φαινόμενα κίνησης στο αντίθετο ρεύμα. Σημαντική συνεισφορά στον τομέα της οδικής ασφάλειας είχαν επίσης τα συστήματα υψηλής ταχύτητας ζύγισης εν κινήσει και στατικής ζύγισης βαρέων οχημάτων, αλλά και οι ευφυείς ταχογράφοι!

Μέσω του Traffistar εντοπίστηκαν 780 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο δεύτερο μισό του 2023 στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, μέσω του συστήματος Traffistar, βεβαιώθηκαν 780 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας, με το ποσό των παραβάσεων ανέρχεται σε 135.000 ευρώ. Θυμίζουμε, πως το εν λόγω σύστημα προσφέρθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας και καταγράφει και φωτογραφίζει οχήματα που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας με τεχνολογία ραντάρ

Το σύστημα ανίχνευσης αντίθετης κίνησης μείωσε τα φαινόμενα 90%!

Από κει και πέρα, εξαιρετικά αποτελεσματικό αποδεικνύεται, όπως φαίνεται, το πιλοτικό σύστημα ανίχνευσης αντίθετης κίνησης στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς που παραδόθηκε στο Τ.Τ. Αυτοκινητόδρομων Πιερίας. Μετά την εγκατάστασή του, τα φαινόμενα αντίθετης κίνησης στο Β' εξάμηνο του 2023, μειώθηκαν άνω του 90% στον κλάδο εξόδου, με μόνο δύο συμβάντα.

Αποτελεσματικά τα συστήματα ζύγισης βαρέων οχημάτων και οι ευφυείς ταχογράφοι

Στην ενημέρωσή της, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. αναφέρεται και στα συστήματα υψηλής ταχύτητας ζύγισης εν κινήσει και στατικής ζύγισης βαρέων οχημάτων, αλλά και στους ευφυείς ταχογράφους. Στην πρώτη περίπτωση αποκαλύπτεται πως το 16% των βαρέων οχημάτων που ελέγχθηκαν ήταν υπέρβαρα. Στη δεύτερη, βάσει των στοιχείων του Τμ. Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Μαγνησίας, σε 414 ελέγχους καταγράφηκαν 2.423 παραβάσεις για υπέρβαση ωραρίου οδήγησης και 472 παραβάσεις για ταχογράφους.

Hyundai
moto