ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O Δημήτρης Ψυλλάκης.

Έλληνας ο επικεφαλής της Mercedes στις ΗΠΑ

3.436 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2020)

Έλληνας θα είναι ο επικεφαλής της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ, καθώς η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε επίσημα ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό τον Δημήτρη Ψυλλάκη!


Όπως έγινε επίσημα γνωστό μέσω ανακοίνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, της Mercedes-Benz Cars North America αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος της MBUSA, από την 1η Ιανουαρίου 2021. Η ανακοίνωση έγινε από την Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, με την οποία θα έχει άμεση συνεργασία o κος Ψυλλάκης.
 
Ο Δημήτρης Ψυλλάκης δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς κατέχει τη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Mercedes-Benz στον Καναδά. Μάλιστα θα είναι αυτός που στα νέα του καθήκοντα θα αντικαταστήσει τον Nicholas Speeks, ο οποίος μετά από περισσότερα από 40 χρόνια θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της Daimler.
 
Η νέα έδρα του Δημήτρη Ψυλλάκη θα είναι στην Ατλάντα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο νέο του ρόλο θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για της Mercedes-Benz Cars τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στον Καναδά. Αυτό σημαίνει πως θα ηγηθεί περισσότερων από 1.600 υπαλλήλων της MBUSA και περισσότερων από 380 συνεργατών αντιπροσώπων σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και 1.200 επιπλέον υπαλλήλων και σχεδόν 60 εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων σε ολόκληρο τον Καναδά.    
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ψυλλάκης θα συνεχίσει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz στον Καναδά για το υπόλοιπο του έτους και στη συνέχεια θα υπάρξει ο αντικαταστάτης του, προκειμένου να αφοσιωθεί στις νέες αυξημένες υποχρεώσεις εντός των ΗΠΑ.
 
Ο Δημήτρης Ψυλλάκης εντάχθηκε στην Daimler AG το 1992 ως εκπαιδευόμενος του τμήματος management της Mercedes-Benz Ελλάδας και σκαρφαλώνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας το 2001 προήχθη όντας ο γενικός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στη χώρα. Το 2009 μετακόμισε στη Βραζιλία ως διευθύνων σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στη Νότια Αμερική, το 2015 ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην Κορέα, έπειτα στον Καναδά και πλέον στις ΗΠΑ!  

Mercedes
OPEL