Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ενημέρωση λογισμικού δίνει στο Audi e-tron +20 χλμ. αυτονομία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ενημέρωση λογισμικού δίνει στο Audi e-tron +20 χλμ. αυτονομία

2.676 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2021)

Έτοιμη είναι μία ενημέρωση λογισμικού για το ηλεκτρικό SUV της Audi, το e-tron, με την εγκατάσταση της οποίας το μοντέλο θα αποκτήσει μεταξύ άλλων ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία!

Η Audi πέραν από την κατασκευή νέων ηλεκτρικών μοντέλων έχει θέσει ως στόχο της να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα και όπως φαίνεται η γερμανικά φίρμα το κάνει πράξη ξεκινώντας από το e-tron.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έως και +20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, οι πρώτοι από τους αγοραστές του Audi e-tron έχουν πλέον στη διάθεσή τους μία ενημέρωση λογισμικού για τα μοντέλα τους. Η ενημέρωση θα είναι για τα μοντέλα έτους 2019 και 2020 e-tron 55 quattro και θα επεκτείνει την αυτονομία τους έως και 20 χιλιόμετρα (WLTP), δηλαδή περίπου 5% περισσότερη.
 

Αρχικά στην Ευρώπη, μετά στις ΗΠΑ

Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει αρχικά για τα ευρωπαϊκά μοντέλα, ωστόσο η μάρκα γνωστοποίησε πως κατόπιν θα είναι διαθέσιμη και στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, η ενημέρωση θα εγκατασταθεί στα κέντρα εξυπηρέτησης της Audi και αντικατοπτρίζει ενημερώσεις που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε μεταγενέστερα μοντέλα.
 

Περισσότερος χώρος στην μπαταρία προς χρήση 

Η πρώτη βελτίωση θα επιτρέψει την χρήση μεγαλύτερου χώρου στις μπαταρίες. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αφήνουν σκόπιμα ένα μικρό κομμάτι της μπαταρίας αχρησιμοποίητο για λόγους ασφαλείας. Στην περίπτωση του e-tron, η μπαταρία μετράται  95 kWh, όντας προς χρήση 86 kWh. Η συγκεκριμένη βελτίωση θα προστεθεί στα οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Νοεμβρίου 2019.
 

Βελτιστοποίηση στον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα

Επιπλέον, η Audi έχει αναπτύξει νέο λογισμικό για τη βελτιστοποίηση του ελέγχου του μπροστινού ηλεκτροκινητήρα. Μέσω αυτού ο μπροστινός κινητήρας μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως και σχεδόν εξ ολοκλήρου να αποσυνδεθεί από τους μπροστινούς τροχούς και να ενεργοποιείται μόνο όταν απαιτείται περισσότερη ισχύς. Τέλος η ενημέρωση θα βελτιώσει επίσης την ψύξη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Έτοιμη η ενημέρωση!
-Αυξάνει την αυτονομία στο e-tron κατά 5%.
-Βελτιστοποιεί τον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα.
-Αρχικά στην Ευρώπη, μετά στις ΗΠΑ.
Είναι οι ενημερώσεις των λογισμικών ένα από τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν πιο ελκυστικά τα ηλεκτρικά ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
OPEL