Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην επιβεβαίωση πως εργάζονται πάνω σε ένα προσχέδιο που έχει συμφωνηθεί για να ενώσουν τις δυνάμεις τους προχώρησαν με κάθε επισημότητα ο Όμιλος PSA και η Fiat Chrysler Automobiles.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους PSA και FCA

1.865 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2019)

Στην επιβεβαίωση πως εργάζονται πάνω σε ένα προσχέδιο που έχει συμφωνηθεί για να ενώσουν τις δυνάμεις τους ολοκληρώνοντας μία πολύ σημαντική συγχώνευση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προχώρησαν με κάθε επισημότητα ο Όμιλος PSA και η Fiat Chrysler Automobiles.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από επίσημη ανακοίνωση με τις υπογραφές των δύο αυτοκινητιστικών «κολοσσών», επιβεβαιώνοντας μάλιστα πολλές από τις αρχικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα. Τα διοικητικά συμβούλια της FCA και PSA το πρωί της Πέμπτης (31/10), δήλωσαν ότι θα εργαστούν προς μια δεσμευτική συμφωνία η οποία αν όλα πάνε καλά θα γίνει γνωστή τις επόμενες εβδομάδες, υπογραμμίζοντας πως θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με συνολική αγοραία αξία περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τις τρέχουσες τιμές.      
 
Οι μέτοχοι της κάθε εταιρείας θα κατέχουν το 50 τοις εκατό της συνδυασμένης οντότητας. Οι επενδυτές στην FCA θα λάβουν μέρισμα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ η PSA θα διανείμει το μερίδιο της στην εταιρεία Faurecia, που φτάνει το 46%. Μάλιστα στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η εξοικονόμηση κόστους από τη συμφωνία χωρίς κλείσιμο εργοστασίων μπορεί να φθάσει τα 3,7 δισ. ευρώ.
 
Το διοικητικό συμβούλιο των 11 μελών του νέου Ομίλου θα περιλαμβάνει πέντε από την PSA και πέντε από τη Fiat Chrysler. Ο CEO της PSA, Carlos Tavares, θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος και θα βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ο πρόεδρος της FCA, John Elkann θα παραμείνει σε αυτό το ρόλο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος του CEO της Fiat Chrysler, Mike Manley.
 
Όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα η νέα εταιρεία θα έχει έδρα την Ολλανδία, ενώ η εν λόγω συγχώνευση υπερκαλύπτει όλο το φάσμα οχημάτων, ξεκινώντας από μίνι αυτοκίνητα πόλης και φτάνει έως τα φορτηγά.  

Toyota
OPEL