Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επίσημο: Αποκλειστικά ηλεκτρική η Audi από το 2026

3.115 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2021)

Ήταν φήμη, πλέον είναι και γεγονός: αρχής γενομένης από το 2026 η Audi θα αναπτύξει μόνο μοντέλα με μπαταρία, την ώρα που το 2033 θα μπει (με αστερίσκο) οριστικό τέλος στους κινητήρες καύσης.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε καταιγισμός δημοσιευμάτων για την πιθανή πρόθεση της Audi να βάλει τέλος στην παραγωγή και εξέλιξη νέων συμβατικών κινητήρων βενζίνης και diesel. Ήταν τόσο έντονες οι διεργασίες που χρειάστηκε η τοποθέτηση της ίδιας της εταιρείας για να ξεδιαλύνει οριστικά το τοπίο. Μία τοποθέτηση με δελτίο τύπου η οποία βάζει «βόμβα» σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς μία τόσο σημαντική μάρκα όπως η Audi παίρνει την απόφαση η γκάμα των νέων μοντέλων της να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική από το 2026!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ουσιαστικά, όλα τα ρεπορτάζ που είχαν βγει από γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Η Audi από το 2026 και μετά θα περιοριστεί στην κατασκευή και εξέλιξη αποκλειστικά νέων ηλεκτρικών μοτέρ, την ώρα που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα δέχονται μόνο ενημερώσεις ώστε να πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών. Μάλιστα, από το 2033 και μετά δεν θα προσφέρονται καν αυτοκίνητα με βενζίνη και diesel, ούτε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις mild hybrid και PHEV. Μοναδική εξαίρεση θα είναι η κινεζική αγορά όπου και τοπικά θα συνεχίζει η παραγωγή ΚΕΚ λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Audi αναμένεται άμεσα να εξηλεκτρίσει πλήρως τα A3, A4, A5 και Α6, ενώ αντίστοιχο πλάνο θα εφαρμόσει και για τα SUV της Q οικογένειας. Εξάλλου, οριστικό STOP μπήκε στην διαδοχή του μικρομεσαίου A1, το οποίο δίνει χώρο σε άλλα πιο πετυχημένα μοντέλα του VW Group (Volkswagen Polo, SEAT Ibiza και Skoda Fabia). Μέχρι το 2025 η Audi θα διαθέτει 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της, πολλά εκ των οποίων θα μοιράζονται την πλατφόρμα της Porsche Premium Platform Electric (PPE).

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Peugeot - Toyota
NISSAN